Hlavní obsah

Kvitová se svěřila v Austrálii. Nenávidí cyklistiku a v dětství byla oranžová

PRAHA

Patří mezi nejlepší, k těm ale náleží i některé povinnosti. Tenistka Petra Kvitová může být po Australian Open světovou jedničkou, a tak je středem zájmu. Během cesty autem na stadión, když seděla pohodlně usazená na zadní sedačce, odpovídala na otázky Eurosportu. Jedna třeba zněla: Blondýna, nebo bruneta? „Samozřejmě blondýna,“ rozesmála se jedenadvacetiletá tenistka, která může být v Melbourne třetí českou účastnicí v osmifinále. V noci z pátku na sobotu se od 1:00 SEČ v Rod Laver aréně utká s Ruskou Marií Kirilenkovou, zápas vysílá živě Eurosport.

Foto: John Donegan, ČTK/AP

Petra Kvitová ve vítězném gestu po zápase s Věrou Duševinovou.

Článek

Pokud by si světová dvojka měla vybrat jídlo, které by ji provázelo po celý život, odpověděla, že má ráda Itálii a vybrala si rizoto. Při pátrání v paměti na dětství má také jasno. „Jako malá si vzpomínám na tenisový kurt, byla jsem stále oranžová,“ užívala si cestu na trénink Kvitová.

Během jízdy vyslovila i tři přání, které by volila, kdyby mohla. „První je zdraví pro mě a mé okolí. Dále láska, a poté štěstí,“ nepřekvapila asi odpovědí tenistka z Fulneku, která zatím vyhrála jediný grandslamový turnaj. V minulém roce triumfovala na slavném Wimbledonu, kralovala na nejprestižnějším tenisovém klání na světě. Motivaci ale neztrácí.

Petra Kvitová během turnaje v Melbourne, kde ji dělala společnost i štěňata Dustin a Dino.foto: ČTK/AP/Fiona Hamilton

„To je velice snadné, protože jsou další tři takové turnaje, to je stálá motivace pro mě,“ usmála se hráčka, která měla v mládí vzor, ženu, se kterou by si ráda zahrála, pokud by si mohla vybrat soupeřku. „Možná Martina Navrátilová, protože ona byla můj idol. Když já byla malá a začínala jsem hrát, můj otec mi ukazoval záběry z Wimbledonu.“

Na závěr nezvyklého rozhovoru přišel rychlý výběr, zde je část: Formální, nebo neformální oblečení? První možnost. Běhání, nebo cyklistika? "Nenávidím cyklistiku, takže běhání." Kniha, nebo film? Po chvilkovém přemýšlení Kvitová vybrala film.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík