Hlavní obsah

VIDEO: Tenistou lomcoval vztek a rozmlátil čtyři rakety. I ty, co ještě ani nerozbalil

MELBOURNE/PRAHA

Občas je to k vzteku a někdy z toho vzejde i ničitelská touha. Kyperský tenista Marcos Baghdatis v tomto směru těžko bude hledat konkurenta. V Melbourne při Australian Open už skončil, ale pořádně na sebe upozornil. Ještě nikdo v tomto ročníku totiž nerozmlátil během pár desítek sekund čtyři rakety.

Foto: Toby Melville, Reuters

Marcos Baghdatis s jednou ze zničených raket

Článek

Stalo se v utkání se Švýcarem Stanislasem Wawrinkou. Ten vedl 2:1 na sety, měl nakročeno k postupu. Ale než mohl dílo dokonat, předvedl se soupeř.

Při výměně stran přišel ke svému stanovišti a jal se konat. Odnesla to nejen raketa, se kterou přišel z kurtu, ale i další. Po kratším dumání nakonec vytáhl i dvě ještě zabalené a rovněž s nimi řádně třískl o kurt, což se hned tak nevidí.

K uklidnění mu to možná přispělo, do hry na kurtu ho to ale rozhodně nevrátilo, čtvrtý set prohrál 1:6. Navíc dostal za nesportovní chování pokutu 1250 dolarů (25 tisíc korun).

Baghdatis není prvním, kdo letos dostal trest. Mezi hříšníky za rakety patří třeba John Isner nebo Alexandr Dolgopolov, za nesportovní gesta dostali pokutu Juan Carlos Ferrero a Gilles Simon. "Čtyři? To je dost. Táta mi říkal - zlomíš raketu a pak tě přetrhnu," komentoval počínání rivala francouzský tenista Jo-Wilfried Tsonga.

Reklama