Hlavní obsah

Benešová vítězí na křídlech tenisové lásky

MELBOURNE/PRAHA

Není to tak dávno, co Iveta Benešová chtěla praštit s tenisem. Končila v prvních kolech, žebříčkově nic moc, psychicky vyhaslá. Osmadvacetiletou hráčku teď ale popohání k vítězstvím láska. Ve druhém kole Australian Open nedala šanci šestnácté nasazené Číňance Šuaj Pcheng.

Foto: ČTK/AP

Česká tenistka Iveta Benešová

Článek

Loni ve Wimbledonu Benešová společně s Rakušanem Jürgenem Melzerem ovládli smíšenou čtyřhru a partnerství na kurtu se postupně proměnilo v silný vztah. „Působil na mě jako studený čumák, ale nějak jsme se začali sbližovat. Viděla jsem, že je i vtipný,“ vykládala novinářům v Austrálii. Přeskočila jiskra.

Benešová doprovázela Melzera na Turnaji mistrů v Londýně, kde hrál „Jojo“ čtyřhru společně s Němcem Petzschnerem. Zašli si na zápas Ligy mistrů mezi Arsenalem a Dortmundem, společně vyrazili i na dovolenou na Maledivy.

Třicetiletý Melzer je přitom vyhlášeným lamačem srdcí. Před šesti lety okouzlil ruskou vítězku French Open Anastasii Myskinovou, půl roku byla jeho partnerkou také velká kamarádka Benešové Nicole Vaidišová. Na internetu jsou stále k vidění fotografie, kde se Rakušan v bazénu tulí ke Slovence Dominice Cibulkové. Pár měsíců chodil i s plavkyní chorvatského původu Mirnou Jukičovou...

Melzer vypadl. Aspoň bude mít víc síly na mix, směje se Benešová

Zatímco Melzer ale vypadl v Melbourne hned v prvním kole dvouhry s dlouhánem Karlovičem, Benešová už má za sebou v singlu dva vítězné zápasy. „Aspoň bude mít Jürgen víc síly na náš mix,“ rozesmála se česká tenistka, jež na Australian Open stále bojuje na třech frontách. Hraje totiž s kamarádkou Barborou Záhlavovou-Strýcovou ještě i čtyřhru, ve středu zvládly úvodní kolo.

Benešová se na začátku roku dostala do tempa na turnaji v Brisbane, kde přejela i australskou favoritku Stosurovou a otestovala formu Belgičanky Clijstersové. Prioritou momentální české pětky je totiž obhajoba bodů za loňský postup do osmifinále úvodního grandslamu sezóny.

Po vítězství nad Číňankou by to neměl být nesplnitelný úkol. Ve třetím kole 46. hráčka žebříčku WTA narazí na ruskou kvalifikantku Ninu Bratčikovovou, 137. tenistku světa, jež ale v úvodním kole senzačně vyřadila Italku Pennettaovou. „Vůbec tu holku neznám. Ani nevím, jak vypadá, takže si musím dát velký pozor,“ vyhlásila Benešová. Určitě se jí bude hodit i pár rad od přítele. „Přece jen je starší a jako chlap má víc zkušeností,“ uznala česká kráska.

Reklama