Hlavní obsah

Berdycha v Austrálii vyzpovídali v autě. Promluvil o módní katastrofě

MELBOURNE

Tahle sezóna má být pro něho přelomová. Tu poslední zakončil český tenista Tomáš Berdych ve výborné formě korunovanou vítězstvím na turnaji v Pekingu a semifinále na Turnaji mistrů. Letos by se rád výrazněji prosadil na grandslamových turnajích a nejlépe hned na probíhajícím Australian Open. V pátek se utká o postup do čtvrtého kola s Kevinem Andersonem, ale ještě předtím si našel čas na odlehčený rozhovor.

Foto: Rick Rycroft, ČTK/AP

Tomáš Berdych zatím postupuje na Australian Open suverénně.

Článek

Rodák z Valašského Meziříčí už se na pevno usadil v elitní desítce žebříčku ATP a na turnajích samozřejmě patří mezi celebrity. I on se tak, stejně jako jiné hvězdy, dočkal netradiční zpovědi v automobilu z dílny hlavního sponzora Australian Open, který ho zároveň  odvezl z hotelu na kurty v Melbourne Parku.

Během rozhovoru na sebe svěřenec kouče Tomáše Krupy například prozradil, jak vypadá jeho typické ráno: „Vypnu budík a přemýšlím o tom, že už je zase ráno.  První co mě napadne je, že bych nejradši ještě trochu spal. Po chvíli si ale řeknu ´dost, opravdu už musím vstávat´.“

Aktuálně sedmý hráč světa má tenisové zázemí v Prostějově, pochází z Valašského Meziříčí a jako svojí rezidenci uvádí Monte Carlo. Při volbě svého nejoblíbenějšího města ale váhal.

Federer nejlepším hráčem historie

„Nejoblíbenější město? To je těžké říct, obzvlášť při našem způsobu života. Asi bych měl zmínit Melbourne. Čas, který tady strávím, je vždycky skvělý. Je to nejspíš nejuvolněnější Grand Slam za celý rok. Je tady skvělá atmosféra a každý rok se sem těším.“

Oblečení Bethanie Mattekové-Sandsové je podle Berdycha módní katastrofou.foto: ČTK/AP/Mark Baker

V Austrálii se Berdychovi poměrně daří. Už letos si tu připsal první úspěch, když spolu s Kvitovou triumfovali na Hopmanově poháru. Tam také Berdych podle svých slov spatřil největší módní neštěstí na tenisových kurtech. „Hrála tam Američanka Bethanie Matteková. A její oblečení...to bych asi nazval módní katastrofou,“ smál se český tenista.

Jedna z otázek směřovala také k tomu, koho považuje za nejlepšího tenistu historie. „Určitě jím je Roger Federer. Momentálně jsme v období, kdy nejlepší čtyři hráči píší historii,“ odpověděl Berdych.

Australany také zajímalo, jak se vůbec dostal k tenisu. „Začal jsem se svým otcem, který tenis opravdu miloval. Nikdy ho však nehrál profesionálně, ale jen tak pro zábavu. Na kurtu byl každý den a tak jsem prostě začal chodit s ním. Říkal jsem si: uvidím, jaké to bude,“ přiblížil zrod své kariéry šestadvacetiletý hráč.

Reklama