Hlavní obsah

VIDEO: Berdych odmítl podat Almagrovi ruku, diváci na něj proto bučeli

MELBOURNE

Stejně jako před rokem nebude český tenista Tomáš Berdych na Australian Open, prvním grandslamovém turnaji sezóny, chybět mezi nejlepšími osmi. Ve 4. kole otočil zásluhou tří zvládnutých tie-breaků zápas se Španělem Nicolasem Almagrem, uznání tribun se ale na konci duelu nedočkal. Diváci v Hisense Areně na rodáka z Valašského Meziříčí bučeli poté, co svému soupeři odmítl podat ruku.

Foto: Toby Melville, Reuters

Tomáš Berdych v zápase 4. kola Australian Open proti Španělu Almagrovi.

Článek

Příčinou Berdychovy reakce byla situace z jedenácté hry čtvrtého setu. Za stavu 5:5 a 0:30 se při podání českého hráče ocitli oba tenisté na síti, když se Almagro rozhodl ukončit výměnu silou a napálil míček do svého soupeře. Berdych sice stihl reflexivně uhnout obličejem, ránu ale přesto schytal do ruky.

Španěl se českému daviscupovému reprezentantovi ihned omlouval, ten jej ale ignoroval a omluvné gesto nepřijal. "Polovinu kurtu měl volnou, mohl ten míč zahrát jinam, ale on ho napálil do mě. Tohle se nedělá," zlobil se Berdych, který vzápětí dokázal odvrátit tři brejkboly a v tie-breaku pak dovedl zápas k výhře.

Po skončení utkání čekal Almagro u sítě, aby si se svým sokem, jak tomu vždy bývá, potřásl rukou. Berdych ale pohybem ruky naznačil, že o to rozhodně zájem nemá, a okamžitě zamířil podat ruku jen rozhodčímu.

Nicolas Almagro vtipkuje během zápasu s Tomášem Berdychem s lajnovým rozhodčím.foto: ČTK/AP/Rick Rycroft

To rozhněvalo zaplněnou Hisense arénu, která na nasazenou sedmičku začala pískat a bučet. „Jsem hodně spokojený, vyhrál jsem těžký duel a těším se na další zápas. Bylo to moje rozhodnutí (nepodat mu ruku) a nemám z toho hezký pocit, ale když vás někdo chce nastřelit do obličeje, tak to není hezký,“ obhajoval v pozápasovém rozhovoru přímo na kurtu Berdych svou reakci.

Diváky tím ale nepřesvědčil.

Reklama

Související témata: