Hlavní obsah

McEnroe si rýpl do Berdycha. Ten si před duelem s Nadalem užíval na pláži

Zaplněná Hisense Arena ho na grandslamovém Australian Open po posledním zápase „vybučela“. Ale českého tenistu Tomáše Berdycha to alespoň navenek nijak z klidu nevyvádí. Den před čtvrtfinálovým zápasem se Španělem Rafaelem Nadalem si vyrazil užívat na melbournskou pláž St. Kilda. A evidentně ho dovádění u moře hodně bavilo.

Foto: Reuters

Tomáš Berdych si před zápasem s Nadalem užíval v Melbourne na pláži.

Článek

Světová sedmička si proti sobě popudila fanoušky na stadiónu a značnou část tenisové veřejnosti, když po vítězství v dramatickém duelu nad Nicolasem Almagrem odmítl svému soupeři podat ruku. Reagoval tak na předchozí incident, při němž ho Španěl zblízka na síti trefil míčkem.

Berdych se po utkání už moc nechtěl k celé záležitosti vracet. „Chtěl bych k tomu jen říct, že už je to minulost. To, co se událo z Nikovy strany, by se v tenisu nemělo stávat. Nechci z toho ale dělat nějakou vědu, prostě se stalo," mávl rukou.

Tomáš Berdych se na Rafaela Nadala připravoval na pláži v Melbourne.foto: Reuters

Jeho čin však rozvířil velkou debatu a k incidentu se v médiích vyjádřila řada tenisových osobností. Například podle bývalého hráče a trenéra Brada Gilberta byla Berdychova reakce „ubohá“.

V americké televizi Fox Sports incident okomentovala i tenisová legenda John McEnroe. „Celkově bychom se měli jako tenisté trochu pochlapit. Podívejte se třeba na hráče australského fotbalu, vymlátí jeden ze druhého co nejvíc, boxeři se zase snaží sundat jeden druhého na zem. Jsem si jistý, že už v šatně toho Berdych litoval,“ řekl McEnroe.

Tomáš Berdych si před zápasem s Rafaelem Nadalem užíval u moře.foto: Reuters

„Měl jít po zápase za Almagrem a říct mu: Díky, že jsi mě nakopl k mnohem tvrdší a lepší hře. Víš, byl jsem totálně unavený, hotový, vyždímaný, ale díky tobě jsem chytil druhý dech, což oceňuju´,“ nabádala bývalá světová jednička.

„Jenže místo toho udělal (Berdych) pro sebe věci mnohem horší. A to je škoda, protože v tom zápase oba hráči ukázali bojovné srdce,“ ocenil výkon obou aktérů někdejší nesmiřitelný rival Ivana Lendla.

Jak se celá záležitost podepíše na výkonu Tomáše Berdycha a na reakci fanoušků na něj, se ukáže v úterním čtvrtfinálovém duelu v Rod Laver Areně proti světové dvojce a krajanovi Nicolase Almagra Rafaelu Nadalovi (9:30 SEČ, Eurosport).

Tomáš Berdych si volný den na Australian Open užíval na melbournské pláži St. Kilda.foto: Reuters

Reklama