Hlavní obsah

Lisická povede Němky do boje proti Češkám ve Fed Cupu

STUTTGART

Světová patnáctka Sabine Lisická povede německé tenistky do fedcupového duelu proti Češkám. Osmifinalistku Australian Open ve výběru kapitánky Barbary Rittnerové doplňují Julia Görgesová (23. ve dvouhře WTA), Angelique Kerberová (30.) a deblistka Anna-Lena Grönefeldová (53. ve čtyřhře).

Foto: Daniel Munoz, Reuters

Německá tenistka Sabine Lisická

Článek

Utkání se uskuteční příští víkend 4. a 5. února ve Stuttgartu. Cestu za obhajobou loňského triumfu v české sestavě kapitána Petra Pály zahájí wimbledonská vítězka Petra Kvitová, Iveta Benešová, Lucie Hradecká a Barbora Záhlavová-Strýcová.

"Češky jsou mírnými favoritkami, ale i my jsme silné a můžeme se měřit s každým na světě," řekla Rittnerová, které chybí v sestavě Andrea Petkovicová. Desátá hráčka světa má neobvyklou únavovou zlomeninu v bederní části zad a rehabilituje.

Jedničkou do dvouher bude Lisická, která prohrála v Melbourne ve 4. kole s Ruskou Marií Šarapovovou. Dvojkou bude Görgesová nebo Kerberová. "Záleží, jak se jim bude dařit v tréninku, žebříček nebude určující," řekla Rittnerová.

Variantou pro čtyřhru je pár Görgesová, Grönefeldová. Nastoupit ale může i Lisická, loni s Australankou Samanthou Stosurovou deblová finalistka ve Wimbledonu, v kterém tento pár prohrál s Květou Peschkeovou a Slovinkou Katarinou Srebotnikovou.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články