Hlavní obsah

Sestry Williamsovy si po pěti letech zahrají Fed Cup

Sestry Venus a Serena Williamsovy si po pěti letech zahrají za fedcupový tým USA. Bývalé světové jedničky dnes nominovala americká kapitánka Mary Joe Fernandezová k utkání Světové skupiny II proti Bělorusku, které se bude hrát 4. a 5. února ve Worcesteru.

Foto: Stefan Wermuth, Reuters

Sestry Williamsovy si opět zahrají Fed Cup

Článek

Američanky potřebují nejsilnější sestavu, neboť Bělorusko potáhne aktuální světová trojka a semifinalistka Australian Open Viktoria Azarenková. "Viktoria teď hraje nejlepší tenis svého života, takže jsem ráda, že mám Serenu a Venus poprvé k dispozici," uvedla Fernandezová.

Sestry Williamsovy nastoupily ve Fed Cupu naposledy v roce 2007. Venus ještě loni cestovala k zápasu do Belgie, ale kvůli zranění nemohla nastoupit. Účast ve Fed Cupu je nicméně podmínkou ke startu na olympijských hrách, takže Williamsovy už další zápasy týmové soutěže vynechávat nemohou.

Pro Venus by měl být duel proti Bělorusku prvním soutěžním zápasem od loňského US Open. Kvůli dlouhé pauze způsobené onemocněním Sjögrenovým syndromem vynechala starší ze sester Australian Open, Serena tam vypadla v osmifinále.

Slavné duo Williamsových doplní proti Bělorusku 42. hráčka světa Christina McHaleová a deblová specialistka Liezel Huberová.

Reklama

Související témata: