Hlavní obsah

Štěpánkovi vlila šťávu Navrátilová, je na sebe hrdý

Neuvěřitelný pocit, že je grandslamovým vítězem, si užívá český tenista Radek Štěpánek. Daviscupový reprezentant vyhrál spolu s Leanderem Paesem deblový titul na melbournském Australian Open.

Foto: Nick Wass, ČTK/AP

Šťastný Radek Štěpánek

Článek

"Je to neuvěřitelný pocit. Možná si to ještě tak neuvědomuji, ale když se dívám na trofej, tak je to určitě zápis do tenisové historie," řekl Štěpánek Radiožurnálu. "Až se ráno probudím a zjistím, že jsem grandslamový vítěz, budu na sebe pyšný."

Třiatřicetiletý Štěpánek vytvořil neporazitelný pár s Indem Paesem, kterému pomohl zkompletovat kariérní grandslam. "K tomu tíhly všechny emoce a myšlenky. Možná to bude znít jako velké řeči, ale on řekl, že do toho dá celé srdce, aby vyhrál, a já mu řekl, že do toho dám to své, aby se nám to podařilo, a vyšlo to," prohlásil Štěpánek.

Ve finále česko-indický pár porazil turnajové jedničky Boba a Mika Bryanovy 7:6 a 6:2. Pomohla jim k tomu i z jejich trenérského boxu v hledišti slavná Martina Navrátilová. "To do mě vlilo nepopsatelnou šťávu, bylo to něco extra a dodalo úplně jinou důležitost. Říkal jsem si, teď jsem mezi lidmi, kteří toho spoustu vyhráli, tak musíme zvítězit, a jsem strašně rád, že se to povedlo," uvedl Štěpánek.

Štěpánek se stále soustředí hlavně na dvouhru, ale v Melbourne vypadl v 1. kole, a proto vrhl všechny síly na čtyřhru. A s Paesem vytvořili sladěný pár. "Vyhráli jsme energií, respektem vůči sobě, hladem po vítězství a zkušenostmi. Uměním a vírou, že jsme schopni tenhle turnaj vyhrát, a jsem na nás obrovsky pyšný," poznamenal.

Každý přinesl do páru jiné zkušenosti - Štěpánek někdejšího osmého hráče dvouhry na světě a Paes své deblové umění a přehled na síti. "Máme hodně možností, jak hrát. Skvěle se doplňujeme herně i lidsky. Jsme na tom stejně emočně, hrajeme srdcem a moc nás to baví. Máme ze hry velkou radost," podotkl Štěpánek.

Štěpánek s Paesem plánují, že se letos vzájemně navštíví. Český hráč zavítá do Indie a naopak. "Je to součást našeho přátelství," konstatoval Štěpánek.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas gólem přispěl k výhře Caroliny, Kämpf zapsal asistenci

Hokejisté Caroliny dokázali ve čtvrtečním zápase NHL porazit Detroit na svém ledě 4:0. Jednou brankou se na výhře Hurricanes podílel i český forvard Martin Nečas. Jednu asistenci si připsal útočník David Kämpf, jenž pomohl Torontu k vítězství 5:1 nad Washingtonem.
NačítámNačíst další články