Hlavní obsah

Wozniacká propustila Sáncheze, trénovat ji bude pouze otec

Bývalá světová jednička Caroline Wozniacká po pouhých dvou měsících ukončila spolupráci se španělským trenérem Ricardem Sánchezem. Jednadvacetiletá dánská tenistka se tak rozhodla poté, co po vyřazení ve čtvrtfinále Australian Open přišla o první místo v žebříčku WTA.

Foto: Rick Rycroft, ČTK/AP

Dánka Caroline Wozniacká v duelu s Kim Clijstersovou.

Článek

Aktuálně až čtvrtá hráčka světa Wozniacká se Sánchezem trénovala od začátku prosince a nyní se bude opět připravovat pouze pod vedením otce Piotra. "Každý máme jiný systém práce a Caroline to jenom mátlo," vysvětlil Sánchez.

"Nejde pracovat se dvěma trenéry, kteří chtějí každý něco jiného. Byli jsme jak Mourinho a Guardiola," použil španělský kouč, který v minulosti dovedl na pozici světové jedničky Srbku Jelenu Jankovičovou, přirovnání k úspěšným, ale zcela odlišným trenérům fotbalistů Realu Madrid a Barcelony.

Sánchez ukončení spolupráce s Wozniackou za křivdu nepovažuje. "Je těžké bojovat s otcem, kterého máte hrozně rádi. Piotra i jeho ženu Annu stále považuji za přátele, rozešli jsme se v pohodě. Domluvili jsme se i proto, že chci pro Caroline to nejlepší," prohlásil.

Reklama

Související témata: