Hlavní obsah

S Němkami to bude padesát na padesát, říká Kvitová před Fed Cupem

Velmi těžký zápas čeká podle světové dvojky Petry Kvitové české tenistky v prvním kole Fed Cupu s Německem. České hráčky začnou ve Stuttgartu cestu z obhajobou titulu a wimbledonská vítězka je znovu hlavním trumfem týmu.

Foto: ČTK/AP

Petra Kvitová

Článek

"Zápas s Němkami bude hodně vyrovnaný, otevřený padesát na padesát," řekla Kvitová pro oficinální web Fed Cupu. "Čeká nás těžký soupeř, ale pokusíme se vybojovat vítězství, abychom se mohly představit českým fanouškům."

Semifinalistka Australian Open Kvitová trénuje v Německu od úterý. Před tréninkem se tradičně s trenéry a hráčkami zahřívala při nohejbalu s tenisákem. "Nejdůležitější zápasy jsme s kapitánem vyhráli, jako obvykle, určitě mi to dodalo spoustu sebevědomí," vtipkovala. Povrch v hale si pak vyzkoušela s Lucií Hradeckou. "Trochu to odskakuje nahoru, ale musíme si na to zvyknout," řekla Kvitová.

Nikdo nevyčnívá, říká Kvitová

Jednadvacetiletá tenistka loni vyhrála všech šest fedcupových dvouher. Je jasnou jedničkou výběru kapitána Petra Pála, ale ve výjimečné pozici se necítí. "Fed Cup je o týmu, ne o jednotlivci a nikdo z nás nevyčnívá," konstatovala Kvitová, kterou doplňují Barbora Záhlavová-Strýcová, Iveta Benešová a Hradecká.

Český fedcupový tým. Zleva Barbora Záhlavová-Strýcová, Petra Kvitová, Petr Pála, Lucie Hradecká a Iveta Benešová.foto: ČTK/AP/Daniel Maurer

Po příletu z Melbourne se ještě potýká s časovým posunem. "Aklimatizace chvíli potrvá, ale každý den a hlavně každá noc je lepší a lepší," řekla Kvitová. "Věřím, že do víkendu budu v pořádku."

Německou jedničkou je světová čtrnáctka Sabine Lisická a dvojkou bude Julia Görgesová (21. v žebříčku WTA) nebo Angelique Kerberová (27.). "Pokud chceme získat bod proti Kvitové, musí jakákoli naše hráčka podat výkon na hranici svých schopností, ale porazit ji určitě můžeme," věří německá kapitánka Barbara Rittnerová.

Reklama

Související témata: