Hlavní obsah

Pála před losem Fed Cupu taktizuje. Ať Němci přemýšlí, řekl

STUTTGART

Týmové jedničky pro utkání Fed Cupu mezi českými tenistkami a Německem jsou jasné, ale odtajnění dvojek je ve Stuttgartu taktickou bitvou. Český kapitán Petr Pála už určil, kdo z trojice Iveta Benešová, Lucie Hradecká a Barbora Záhlavová-Strýcová doplní Petru Kvitovou, ale jméno neprozradil.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Nehrající kapitán Petr Pála si v rámci tréninku českých fedcupových reprezentnatek také zahrál. O sestavě na víkend už má jasno.

Článek

"Vím, kdo bude hrát, ale neřeknu. Rozsekl jsem to před dnešním odpoledním tréninkem, ale nechci, aby to věděly Němky," řekl Pála po dnešním tréninku novinářům. "Jdeme do zápasu s nějakou strategií a snažíme se to nakombinovat v náš prospěch. Ať si Němci přemýšlí," dodal.

České obhájkyně trofeje trénovaly dnes odpoledne samostatně. Každou na kurtu prověřoval sám Pála. "Všechny holky hrají dobře," chválil kapitán své svěřenkyně.

Stejně tajemná je i německá kapitánka Barbara Rittnerová. Její jistou jedničkou je světová čtrnáctka Sabine Lisická, ale o dvojce se rozhoduje mezi Julií Görgesovou a Angelique Kerberovou. Obě testoval sparingpartner hrající levou rukou, aby si zvykaly na případný tenis wimbledonské vítězky Kvitové. "Spíš bude hrát Görgesová," uvažoval Pála.

Barbora Záhlavová-Strýcová se připravuje na fedcupový duel proti Německu ve Stuttgartu.foto: ČTK/Petr Sznapka

Pála s Rittnerovou se při střídání u dvorce mezi tréninky pozdravili a každý se soustředil na vlastní práci. A vymýšlení nejlepší strategie pro zápas. "Jestli to je bitva kapitánů? Nevím, já se to snažím vymyslet tak, aby to bylo nejlepší ke konci," řekl Pála.

Kvitová je s Görgesovou kamarádka

Kvitová se v hale cítila dobře a stejně jako Pála očekává, že v sobotu proti ní nastoupí Görgesová. "Hraje asi trochu líp, takže bych čekala, že nasadí ji. Musím říct, že s Görgesovou jsme docela dobré kamarádky," řekla Kvitová. "Ráda hraje vysoký forhend, možná jí to bude vyhovovat, ale nenecháme se zatlačit do kouta."

Losování se uskuteční v pátek ve 13:00 a hodinu předtím musí kapitáni nahlásit sestavy.

Německou preciznost v přípravě na víkendové klání kazila jedna věc. Pořadatelé neuklízeli dvorec, na kterém se množily žluté chlupy z tenisáků. "Všude to lítá, máte to v očích a je to docela nepříjemné," řekla Kvitová. "Lepí se mi to na boty, možná to někdy vdechneme, ale na tomto povrchu to bývá, že se míče zasekávají a chlupy zůstanou," uvedla Záhlavová-Strýcová.

Obyčejně by se měl povrch luxovat, aby zůstával čistý. "Trošku mě překvapuje, že to nedělají," řekl Pála. "To je opravdu výjimečné, že to neuklízejí. Nestává se ale, že bych to vdechla. Jen někdy, jak je to ve vzduchu, mi to spadne do oka," uvedla Benešová. Na zápasy očekávají kurt čistý a perfektně připravený.

Reklama

Související témata: