Hlavní obsah

V nových šatech pro cenu Laureus? Šance Kvitové jsou prý velké

Marek BurkertPrávo

Nezastaví se. Hned v pondělí dopoledne Petra Kvitová nastoupí do letadla a vyrazí směr Londýn. Wimbledonská vítězka je totiž nominována na prestižní cenu Laureus, která je často označována za sportovní obdobu filmového Oscara. V britské metropoli se vyhlašuje v pondělí večer a šance české tenistky jsou prý velké.

Foto: Milan Malíček, Právo

Petra Kvitová při vyhlášení ankety Sportovec roku. Dočká se tenistka i ceny Laureus?

Článek

„Bude to zase nová zkušenost,“ těší se Kvitová, jejímiž konkurentkami v kategorii Sportovkyně roku jsou atletky Cheruiyotová z Keni a Američanka Jeterová, německá lyžařka Rieschová, japonská fotbalistka Sawaová a golfistka Tsengová z Tchaj-wanu. „Normálně člověk tuší, jak dopadne, ale tentokrát vůbec,“ netrápila se Kvitová, která je nominována také v kategorii Objev roku.

Zatímco její trenér David Kotyza opráší smoking, sama má dilema, jaké večerní šaty zvolit. „Mám dvoje, ale nevím, které si vezmu. Jedny jsou černé s flitry, druhé šedo-černé, trochu volnější,“ spekulovala Kvitová, jež se má v Londýně sejít i s britským premiérem Davidem Cameronem, velkým tenisovým fanouškem.

V úterý pak bude česká šampiónka v Anglii natáčet i pro americkou televizi CNN společně s Martinou Navrátilovou. Vyloučen prý není ani krátký vzájemný duel s tenisovou legendou. „Hmm, dvě levačky... Martina má formu, já moc ne, tak musím potrénovat. Uvidíme, jestli to v té zimě vůbec půjde,“ usmívala se Kvitová.

Reklama

Související témata: