Hlavní obsah

"Za všechno může Kvitová", truchlí německý tisk po prohře ve Fed Cupu

BERLÍN

Nebýt Petry Kvitové, mohlo to být všechno jinak, ale rozdíl jedniček obou týmů je až příliš markantní, truchlí německý tisk po víkendovém prvním kole Fed Cupu, ve kterém české tenistky zvítězily ve Stuttgartu 4:1.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Petra Kvitová během zápasu se Sabine Lisickou.

Článek

"Jednadvacetiletá tenistka byla garantem úspěchu Češek, ačkoli při obou výhrách nepůsobila suverénně," soudil regionální Bietigheimer Zeitung. "I přes výkyvy v její hře to ale byla právě semifinalistka Australian Open, kdo představoval největší rozdíl. Bez ohledu na to, do jaké situace českou jedničku Julia Görgesová nebo Sabine Lisická dostaly, Petra Kvitová zůstala v klidu a vždycky dokázala odpovědět," dodal list.

Sázela údery, jako když bičem mrská

K podobným závěrům došel i Hamburger Abendblatt. "Ve Stuttgartu byly rozhodující dva faktory. Ten první se jmenuje Kvitová. Světová dvojka našla jak proti Lisické, tak v sobotu proti bojovné Görgesové v rozhodujících fázích vždy lepší řešení. Když to bylo nutné, sázela údery, jako když bičem mrská, a získávala lehké body, které její soupeřky často ztrácely," zhodnotil hru Kvitové hamburský deník.

Chvála i pro Benešovou

Za druhý faktor, který rozhodl o úspěchu českých reprezentantek, označil úvodní prohru německé jedničky Lisické s českou dvojkou Ivetou Benešovou. "Nedokázala se vyrovnat s tlakem, že musí vést tým," poznamenal Hamburger Abendblatt k Lisické, která v německém výběru převzala roli jedničky po zraněné Andreje Petkovicové. "Překvapivá prohra (s Benešovou) byla nejen začátkem konce, ale i znamením, že jí ještě schází vyzrálost o rok mladší Kvitové," napsal list.

Berliner Kurier výsledek duelu zhodnotil lapidárně: "Obhájkyně z Česka byly na německé tenistky moc."

Reklama

Související témata: