Hlavní obsah

Vyhozený kouč bývalé tenisové jedničky Wozniacké se cítí podvedený

MADRID

Agresivita je hlavní vlastnost, která chybí bývalé tenisové jedničce Caroline Wozniacké. Myslí si to její bývalý španělský trenér Ricardo Sánchez, jenž dostal šanci pracovat s dánskou hráčkou jen necelé dva měsíce. Po vyřazení ve čtvrtfinále Australian Open ho propustila.

Foto: Petar Kujundzic, Reuters

Caroline Wozniacká se poslední dobou trápí.

Článek

I když Wozniacká podává stabilní výkony a vládla 67 týdnů světovému žebříčku od října 2010, stále nevyhrála grandslam a po Melbourne přišla o trůn. Klesla v pořadí WTA až na čtvrté místo i za dvojku Petru Kvitovou a následně ukončila se Sánchezem spolupráci.

"Nesmí být nákladní kůň"

"Může se vrátit na post jedničky, ale musí být agresivnější. Snažil jsem se (jí pomoci), ale nenechali mě. Wozniacká by měla být závodní kůň, ne nákladní," řekl španělský kouč deníku Marca.

Wozniackou prakticky celou kariéru trénuje její otec Piotr a tak je tomu i po krátké Sánchezově éře. Španělský kouč po Australian Open tvrdil, že se rozešli v dobrém, ale stále cítí křivdu. "Cítím se podvedený. Na začátku mi řekli, že mám volné ruce pro koučování, ale nechali mi jen minimální prostor. Za pět týdnů jsem se z kouče stal jen konzultantem..." řekl.

Vrátí se k Jankovičové?

Sánchez v minulosti trénoval jinou bývalou jedničku Srbku Jelenu Jankovičovou a nevyloučil, že se k ní vrátí. Potřebuje mít ale jistotu, že bude mít při práci svobodu. "Carolinin otec si vybudoval vlastní tréninkový systém, mě úplně upozadil," dodal.

Reklama

Související témata: