Hlavní obsah

Češky chtějí ve Fed Cupu vrátit Italkám drtivou porážku z Říma

PRAHA

České tenistky se v semifinále Fed Cupu střetnou s Itálií, které mají co vracet. Předloni ve stejné fázi soutěže odjely z Říma s drtivou prohrou 0:5, ale od té doby se vezou na vítězné vlně a loni se radovaly z celkového triumfu.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Vítězné gesto Ivety Benešové při utkání s Němkou Sabine Lisickou.

Článek
Fotogalerie

Semifinále v italské metropoli tehdy vyznělo pro výběr kapitána Petra Pály zle. Tenistky nezískaly ani set. "Bylo by lepší hrát s Itálií, abychom jim vrátily ten Řím. Dostaly jsme tam 'vylágoš'," řekla světová dvojka Petra Kvitová ve Stuttgartu po výhře nad Německem v 1. kole ještě v době, kdy nevěděla, zda bude soupeřem Itálie, nebo Ukrajina. Kvitová loni v dubnu v Římě prohrála zápas s Flavií Pennettaovou, ale od té doby už vyhrála osm dvouher za sebou. A právě díky wimbledonské vítězce Kvitové budou Češky tentokrát určitě favoritkami. "Jako vítězky z loňska nemůžeme říct, že je nějaký zápas nehratelný. Musíme se pokusit porazit každý tým," řekla Kvitová. Češky mají proti Italkám o motivaci navíc. Ze sedmi zápasů vyšly jen třikrát jako vítězky, naposledy již v roce 1993 ve Frankfurtu, a prohrály čtyřikrát v řadě. Utkání se bude hrát 21. a 22. dubna a kapitán Pála po dohodě s hráčkami nejspíš zvolí proti vítězkám soutěže z let 2006, 2009 a 2010 rychlý povrch. "Proti Itálii co nejrychlejší, co půjde v rámci pravidel," uvažoval kapitán v Německu.

Italky měly v prvním kole nečekaně mnoho problémů s Ukrajinou, kterou doma na oblíbené antuce porazily až v rozhodující čtyřhře. "Tajemstvím našeho úspěchu byla bojovnost," uvedl italský kapitán Corrado Barazzutti na webu Fed Cupu. Proti Češkám očekává Barazzutti mnohem náročnější souboj než s Ukrajinkami. "Čeká nás Kvitová, skvělá hráčka a světová dvojka, ale každý zápas je jiný a jsme nebezpeční pro kohokoli," věří kapitán v naději na úspěch. "Uf, a teď Češky," vzdychly Pennettaová s Robertou Vinciovou po vítězné čtyřhře. "Jsou tak silné, ale ve Fed Cupu nikdy nevíte, jak zápas dopadne. Je to určitě otevřené," řekla Vinciová.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík zítra 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík