Hlavní obsah

Djokovič má jasno, chce vyhrát Roland Garros i olympijské zlato

LONDÝN

Tenistovi Novaku Djokovičovi chybí ve sbírce dva velké tituly - grandslamové Roland Garros a olympijské zlato. "Proč nevyhrát oboje?" uvedl srbský suverén na pondělním vyhlášení ankety Laureus v Londýně, kde získal ocenění pro nejlepšího sportovce minulého roku.

Foto: ČTK/AP

Novak Djokovič se sportovní cenou Laureus

Článek

První hráč světa Djokovič dominuje od loňska tenisové scéně a vyhrál čtyři z posledních pěti grandslamových turnajů. Naposledy obhájil titul na Australian Open, loni ovládl i Wimbledon a US Open, jen na antuce na French Open vypadl v semifinále.

"Nejdříve zkusím naladit formu na Roland Garros, kde bych chtěl dojít až do konce a vyhrát, pak začnu myslet na Wimbledon a olympiádu," řekl čtyřiadvacetiletý Djokovič.

V Paříži loni prohrál s Rogerem Federerem ze Švýcarska v semifinále a skončila tak jeho série 41 vítězných zápasů v řadě. Pokud by French Open vyhrál, stal by se osmým hráčem, který by v kariéře získal všechny grandslamové turnaje.

Djokovič věří, že je schopen se připravit, aby dokázal svůj cíl naplnit. "Naučil jsem se, jak sestavit svůj kalendář, jak zvládnout sám sebe na kurtu i mimo něj a připravit se na velké akce. A to bude v letošní sezoně rozhodující," řekl Djokovič.

Olympijské hry se uskuteční v All England Clubu, jen tři týdny po Wimbledonu. "Bude zajímavé, jak se vzpamatuje tráva, ale slyšel jsem, že jsou připraveni" řekl Djokovič, který loni po triumfu zelený pažit z centrálního kurtu i žvýkal.

O olympijský triumf ve dvouhře bude usilovat i šestnáctinásobný grandslamový vítěz Roger Federer, jenž pod pěti kruhy také ještě dvouhru nevyhrál. Před čtyřmi lety v Pekingu se ze zlata radoval Španěl Rafael Nadal.

Reklama

Související témata: