Hlavní obsah

Kvitka zkopírovala boty, chci na ně práva, smál se Štěpánek

OSTRAVA

Všichni jsou rádi, že tenista Radek Štěpánek je zpátky v českém daviscupovém týmu. Loni proti Kazachům kvůli nemoci chyběl a možná proto Češi překvapivě prohráli. V ostravské ČEZ Aréně skončila Štěpánkovi další tréninková jednotka. Odcházel z dvorce a bylo jasné, že má dobrou náladu.

Foto: Jaroslav Ožana

Radek Štěpánek při tréninku na daviscupové utkání s Itálí.

Článek
Fotogalerie

„Kurt je přesně takový, jaký jsme si přáli. Vyhovuje mému agresivnímu pojetí hry servis–volej,“ pustil se do vyprávění. „Schválně jsme chtěli rychlejší povrch, protože Italové mají rádi pomalejší. Míče skáčou nízko a to je přesně to, co je pro nás důležité.“

Italské soky Štěpánek zná a má s nimi pozitivní bilanci vzájemných utkání. „Seppi i Starace jsou spíše hráči ze základní čáry. Oba mají rádi, když balón odskakuje vysoko, hlavně Starace. Proto si myslím, že povrch jim vyhovovat nebude.“ Štěpánek ale dobře ví, že oba italští tenisté, s nimiž se počítá do dvouher, umějí být nebezpeční.

„Třeba Starace hraje rovnější údery, dobře se pohybuje i prohazuje, má úspěšný return. Když se jemu i Seppimu daří, nedělají moc chyb a nutí k nim naopak své protivníky.“

Česká tenisová dvojka je známá tím, že miluje fóry nejrůznějšího druhu, je studnicí dobré nálady. Na utkání Davisova poháru si obvykle připraví nějaké překvapení. Tu tričko jako českou vlajku, tu stejně vyvedené šortky, župan anebo originální boty.

„Zrovna boty jsem vytáhl někdy před půl rokem a pak si je podle mě udělala Kvitka na Fed Cup pro holky. Asi si budu muset obstarat na ty boty nějaká práva, aby mi je nikdo už nekopíroval,“ žertoval na adresu Petry Kvitové.

Něco originálního má Štěpánek v rukávě i tentokrát. „Trénuju v botách se svým jménem, ale na páteční zápas si obuju jiné. Něco nového ale v zásobě mám. Tričko. Ale ještě nevím, jestli ho vytáhnu...“ dodal mnohoznačně.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík