Hlavní obsah

Italští tenisté trénují v Ostravě bez nemocného Staraceho

OSTRAVA

Bez nemocného Potita Staraceho, který aspiruje na nominaci do páteční dvouhry, trénují před utkáním 1. kola Davisova poháru proti České republice tenisté Itálie. Start 68. hráče žebříčku ATP je na vážkách, podle Italů však třicetiletý Starace bude schopen hrát.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Kapitán italského daviscupového týmu Corrado Barazzuti s Danielem Braccialim (vlevo) při tréninku v ostravské ČEZ Aréně.

Článek

Kapitán Corrado Barazzutti má před zápasem minimálně o starost navíc. Staraceho už od pondělního příletu do Ostravy trápí zvýšená teplota a nachlazení a musel zatím vynechat všechny tréninky.

"Od zítřka by měl začít trénovat, ale poslední slovo bude mít lékař. Dnes máme oficiální večeři, ale byl bych radši, kdyby ještě zůstal na hotelu v posteli," řekl dnes na tiskové konferenci Barazzutti.

Starace je podle postavení italských hráčů na žebříčku týmová dvojka, role jedničky se zhostí 42. hráč světa Andreas Seppi, který se do daviscupového výběru vrací po třech letech. Naposledy hrál v roce 2009 a jedinou dvouhru v duelu se Švýcarskem prohrál.

"Už jsme si za těch pár tréninků trošku osahali kurt a za mě říkám, že mi vyhovuje. Já mám rychlé povrchy rád," usmál se Seppi navzdory všeobecnému povědomí, že Italům svědčí spíše pomalejší typy dvorců.

Italská jednička má vyrovnanou bilanci 2:2 s Tomášem Berdychem, Radkovi Štěpánkovi dvakrát podlehl. Po dvou prohrách od každého utrpěl i Starace. "Na tomhle povrchu to proti nim bude přece jenom těžší. Berdych má za sebou vyhraný turnaj ve Francii, oběma ten povrch maximálně vyhovuje. Češi jsou favoritem zápasu, my to ale zkusíme," řekl Seppi.

Kdyby zdravotní stav neumožnil hrát Staracemu, musel by kapitán sáhnout po Simone Bolellim, 135. hráči žebříčku, který se však více zaměřuje na debla. Čtvrtým v italské sestavě je specialista na čtyřhry Daniele Bracciali.

Reklama

Související témata: