Hlavní obsah

VIDEO: Španělé zažalují francouzskou televizi kvůli narážkám o dopingu

MADRID

Španělská tenisová federace (RFET) hodlá zažalovat francouzskou televizní stanici Canal+ kvůli humoristickému skeči, jenž naznačuje, že španělští sportovci dopují. Televize ho odvysílala několik hodin poté, co španělský cyklista Alberto Contador dostal dvouletý trest za užití zakázaných látek na Tour de France 2010.

Foto: Sport.cz

Gumácká scénka s Rafaelem Nadalem rozzuřila Španěly.

Článek

Gumácká scénka s Rafaelem Nadalem rozzuřila Španěly

Satirická scénka se objevila v populárním pořadu Les Guignols a jejím hlavním hrdinou je gumák představující světovou tenisovou dvojku Rafaela Nadala. "Nadal" si ve skeči naplní nádrž auta vlastní močí a z benzínové stanice vyjede obrovskou rychlostí, takže ho zadrží policisté.

Na obrazovce se objeví nápis "Španělští sportovci, ti nevyhrávají náhodou" obklopený logem RFET a dalších španělských sportovních svazů, včetně fotbalového a cyklistického.

V dnešním tiskovém prohlášení RFET uvedla, že hodlá zažalovat Canal+ France za to, že "zveřejnil video, v němž kromě toho, že obsahuje neakceptovatelné a poškozující narážky, jsou použity logo a zkratka federace". Tenisový svaz požaduje, aby televize video stáhla a zaplatila za nedovolené užití znaku.

Naopak nic si ze skeče nedělal Toni Nadal, strýc a trenér slavného tenisty. "Rafa tomu nepřikládá žádnou důležitost. Je to komediální pořad, Rafa tím není nijak zasažený," uvedl.

Skeč na Canal+ připomněla listopadový výrok bývalého francouzského tenisty Yannicka Noaha, jenž na téma španělských sportovců řekl, že zřejmě mají nějaký "kouzelný nápoj".

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články