Hlavní obsah

Davis Cup v pátek rozehraje Štěpánek proti Seppimu

OSTRAVA

Zápas 1. kola Davisova poháru mezi tenisty České republiky a Itálie v pátek v 16 hodin rozehraje domácí dvojka Radek Štěpánek s hostující jedničkou Andreasem Seppim. Po nich půjdou na kurt Tomáš Berdych a Simone Bolelli, který v nominaci figuruje místo nemocného Potita Staraceho. Všechny zápasy bude živě vysílat ČT4, na stránkách Sport.cz budou pravidelné on-line reportáže.

Foto: Petr Josek, Reuters

Radek Štěpánek (vpravo) a Andreas Seppi

Článek

Do sobotní čtyřhry nehrající kapitáni předběžně nominovali Lukáše Rosola s Františkem Čermákem a Daniele Bracialliho se Staracem, který od pondělka laboruje s nachlazením a teplotami a dosud netrénoval. Složení párů však mohou obě strany změnit ještě dopoledne před utkáním, které se bude hrát od 15 hodin.

"Trošku jsme čekali, že nasadí Bolelliho, protože Starace celý týden netrénoval," glosoval los kapitán českého výběru Jaroslav Navrátil.

Šestadvacetiletý Bolelli je momentálně 135. ve světovém žebříčku, ale s Berdychem má ze čtyř zápasů vyrovnanou bilanci vzájemných utkání. Posledně českou jedničku vyřadil na jaře 2009 na antuce na mezinárodním mistrovství Francie v Roland Garros.

"Mám mu co vracet. Příjemnější by určitě bylo, aby ta statistika byla pozitivní, ale tady bude všechno jinak. Mám domácí kurt, který mi zatím opravdu maximálně sedí, forma je, jak má být. Myslím, že to dobře dopadne," řekl Berdych, čerstvý vítěz turnaje v Montpellier.

Ostravská partie bude jedenáctým vzájemným soubojem obou zemí v Davisově poháru. Češi vedou v průběžné bilanci 7:3, poslední utkání skončilo před sedmnácti lety v Neapoli na antuce vítězstvím českého výběru 4:1.

Nejznámější bitvu o salátovou mísu však obě reprezentace svedly v pražském finále Světové skupiny v roce 1980, v níž si čeští tenisté po výhře zajistili jediné prvenství v dosavadní historii.

Reklama