Hlavní obsah

Čeští tenisté porazili v Davisově poháru Itálii 4:1

OSTRAVA

Čeští tenisté porazili v utkání prvního kola Světové skupiny Davisova poháru Itálií 4:1. Čtvrtý bod v neděli v ostravské hale přidal za již rozhodnutého stavu Lukáš Rosol, který zvítězil nad Andreasem Seppim ve třech setech 4:6, 6:3 a 6:4. V závěrečném duelu pak deblový specialista František Čermák prohrál se Simonem Bolellim dvakrát 4:6.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Český tenista Lukáš Rosol

Článek

Nehrající kapitán Jaroslav Navrátil nechal za rozhodnutého stavu odpočívat strůjce českého vítězství Tomáše Berdycha s Radkem Štěpánkem a do závěrečných dvouher nominoval oba zbylé členy týmu.

Rosol si v Davisově poháru zahrál podruhé v kariéře a udržel stoprocentní úspěšnost. Před Seppim porazil loni v Rumunsku Mariuse Copila. "Je to hezké, ale vždycky jsem už hrál za rozhodnutého stavu. Doufám, že se to bude zlepšovat a třeba proti Srbsku přidám další bod," řekl Rosol.

Větší obavy měl z vlastního zdraví než ze soupeře. V týdnu si totiž na tréninku pochroumal kotník a do zápasu šel s nejistotou. "Nevěděl jsem, co od sebe můžu čekat, bylo možné, že utkání i skrečuju. Jsem ale rád, že mi to trochu běhalo a zvládl jsem to," uvedl Rosol.

S přípravou na Seppiho mu pomohl i Štěpánek. "Já jsem si Seppiho prohlídl v pátek, něco ke strategii mi řekl i Radek a vyšlo to," usmál se Rosol.

Čermák si v 35 letech odbyl singlovou premiéru v Davisově poháru. V soutěži o "salátovou mísu" si celkově zahrál podruhé a ani tentokrát se nedočkal výhry. V předešlém zápase prohrál v roce 2005 po boku Leoše Friedla čtyřhru proti Německu.

Dnešní výsledky už nemohly nic změnit na postupu českého celku do čtvrtfinále. V něm Navrátilovi svěřenci změří v dubnu doma síly se Srbskem, které i bez světové jedničky Novaka Djokoviče vyřadilo oslabené Švédsko. Češi se pokusí balkánskému soupeři vrátit prohru 2:3 z předloňského semifinále.

První kolo Světové skupiny tenisového Davisova poháru:
Ostrava: Česko - Itálie 4:1
Rosol - Seppi 4:6, 6:3, 6:4
Čermák - Bolelli 4:6, 4:6

Reklama