Hlavní obsah

Tenistka Hantuchová obhájila titul v Pattayi

PATTAYA

Slovenská tenistka Daniela Hantuchová obhájila titul na turnaji v thajské Pattayi. Finálový zápas s Ruskou Marií Kirilenkovou otočila po více než tříhodinovém boji ve vítězství 6:7, 6:3 a 6:3.

Foto: Andy Wong, ČTK/AP

Slovenka Daniela Hantuchová na tenisovém turnaji v Melbourne.

Článek

Hantuchová sice ztratila v celkově desátém zápase na turnaji první set, ale po výhře nad Kirilenkovou oslavila pátý titul na okruhu WTA. Přitom se po úspěšném Fed Cupu s Francií musela vypořádat s rychlým přesunem z Bratislavy do Thajska, čtyřicetistupňovým teplotním rozdílem i přechodem z haly na venkovní kurty.

"Byl to náročný a do posledního míče vyrovnaný zápas. Vítězství si cením o to víc, že na konci jsem Marii zdolala hlavně kondičně. I když po tom všem vypětí z předchozích týdnů sama nevím, jak se mi to mohlo podařit," řekla Hantuchová.

Rodačka z Popradu a bývalá světová pětka letos hrála také finále v Brisbane a nově pod vedením zkušeného italského trenéra Claudia Pistolesiho se jí zatím daří.

V Paříži vyhrála Kerberová

Německá tenistka Angelique Kerberová porazila ve finále turnaje v Paříži domácí Marion Bartoliovou 7:6, 5:7, 6:3 a získala první titul v kariéře.Čtyřiadvacetiletá Kerberová už jednou o titul hrála - téměř přesně před dvěma lety nestačila ve finále v Bogotě na domácí Marianu Duqueovou Marinovou. Čtyřiadvacetiletá Němka za triumf v Paříži získala prémii 107 tisíc dolarů a také si vylepšila bilanci s Bartoliovou, se kterou tři předchozí zápasy prohrála bez zisku jediné sady.

Bartoliová, která v semifinále vyřadila Češku Kláru Zakopalovou, se ani na druhý pokus nedočkala prvního titulu na domácí půdě. Sedmá tenistka světa na okruhu WTA zatím vyhrála sedm turnajů, ve Francii dosud hrála o titul jen jednou - loni ve Štrasburku nestačila na jinou Němku Andreu Petkovicovou.

PATTAYA (tvrdý povrch, dotace 220 000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Hantuchová (3-SR) - Kirilenková (4-Rus.) 6:7 (4:7), 6:3, 6:3.
Čtyřhra - finále:
Mirzaová, Rodionovová (1-Indie/Austr.) - Čchan Chei-čching, Čchan Jung-čan (4-Tchaj-wan) 3:6, 6:1, 10:8.
PAŘÍŽ (tvrdý povrch, dotace 637 000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Kerberová (9-Něm.) - Bartoliová (2-Fr.) 7:6 (7:3), 5:7, 6:3
Čtyřhra - finále:
Huberová, Raymondová (1-USA) - Grönefeldová, Martičová (Něm./Chorv.) 7:6 (7:3), 6:1

Reklama