Hlavní obsah

Wozniackou rozzuřila Navrátilová. Měla by víc přemýšlet a mít respekt, zlobila se Dánka

DUBAJ

Bývalou tenisovou jedničku Caroline Wozniackou naštvala americká hráčka s českými kořeny Martina Navrátilová. Rodačka z Odense připustila, že vůči tenisové legendě ztratila část respektu kvůli jejím komentářům z Australian Open. Osmnáctinásobná grandslamová šampiónka ve dvouhře prohlásila, že si „Dánka nikdy nezasloužila být na prvním místě žebříčku“.

Foto: Nils Meilvang, Reuters

Caroline Wozniacká už má dost kritiky bývalých tenistek

Článek
Fotogalerie

„Je jasné, že nikdo necítí, že Wozniacká je opravdu jedničkou,“ řekla 55letá legenda. Wozniacká se k výroku vrátila na právě probíhajícím turnaji v Dubaji s tím, že by bylo lépe, kdyby Navrátilová před podobnými komentáři „trochu více přemýšlela“.

„Já bych třeba nikdy neřekla, že Martina byla světovou jedničkou jenom proto, že v té době nikdo pořádně nehrál,“ bránila se Wozniacká. Navrátilová, která se držela na prvním místě žebříčku mezi roky 1978–1987 po dobu 311 týdnů, v této souvislosti kritizovala systém bodování na okruhu WTA. Podle ní oceňuje více kvantitu výher, než kvalitu dosažených výsledků.

„Abych byla upřímná, tak jsem vůči Martině trochu ztratila respekt. Já respektuji to, čeho ona dosáhla. Stejně tak to, čeho dosáhl kdokoliv jiný. Moc dobře vím, jak těžké je dostat se na vrchol v takovém sportu, jakým je tenis,“ vysvětlila blonďatá Dánka.

„Martina bývala neuvěřitelná. Vyhrála tolik grandslamů. Stejně tak bývala skvělá i Martina Hingisová. Bývaly pro mě nejoblíbenějšími hráčkami. Ale i ony by měly respektovat současné tenistky, protože ví, jak těžké to celé je. Nejde to tak, že se ráno vzbudíte a řeknete si, že vyhrajete turnaj a ono se to pak stane. Tady by se měly asi trochu zamyslet,“ vzkázala Wozniacká.

Podobně reagovala i na další výrok Navrátilové o tom, že nyní opanuje dámský tenisový svět rivalita mezi Azarenkovou a Kvitovou. „Pořád musí všechny něco komentovat, protože za to jsou placené. Komentují, protože už samy nehrají. Potřebují všechno vyhrocovat,“ stěžovala si.

„Když jsem se dostala na první místo, potřebovaly mít příběh o tom, že budu příští velkou hvězdou. Když jsem se tam chvíli držela, byla to už nuda, tak se začalo říkat, že jsem ještě nevyhrála grandslam - protože, protože, protože... Až Viktoria Azarenková prohraje zápas, budou se zase všichni divit, jak je možné, že prohrála,“ dodala naštvaně hráčka, která se na čele žebříčku držela 68 týdnů.

Reklama

Související témata: