Hlavní obsah

Finále Turnaje mistrů budou hrát Agassi s Federerem

HOUSTON

Wimbledonský vítěz Švýcar Roger Federer v semifinále Turnaje mistrů v americkém Houstonu zdolal světovou jedničku Američana Andy Roddicka ve dvou setech a o turnajové vítězství se popere s dalším domácím hráčem Andrem Agassim.

Článek

Ten měl cestu do finále těžší, když první sadu s Němcem Rainerem Schüttlerem ztratil v poměru 5:7. Odpověď však byla od Američana razantní, když soupeři hned na to nadělil kanára. Poslední set pak vyhrál 6:4. I přes prohru odjíždí Němec z turnaje spokojen. "Byl to pro mne úspěšný týden. Nikdo neočekával, že bych postoupil do semifinále. Nemám důvod být zklamaný," řekl Schüttler.

Roddick i přes prohru zakončí rok jako světová jednička. "Dnes neměl slabinu, obzvláště když servíruje jako dnes," vysekl poklonu Federerovi.  "Byl neustále o krok přede mnou. Má více přirozeného citu a talentu pro hru, než kdokoliv jiný," dodal.

Domácí fanoušci se mohou radovat ze čtyřhry, kterou vyhráli Bob a Mike Bryanové ve více než tříhodinové bitvě nad francouzským párem Fabrice Santora a Michael Llodra.

"Hráč jako Roger vám nedovolí jen tak nějaké oddychové údery. Dokáže dát dělovku z nejrůznějších míst," ví Agassi, že ho čeká náročný zápas.

Federer si uvědomuje, že Agassimu nesmí poskytnout sebemenší příležitost. "Donutí vás makat. Je to poslední zápas v sezoně, takže na kurtu nechám všechno. Stále mám o co hrát, s číslem tři nejsem úplně spokojen, pořád se mohu zlepšit," řekl.

Turnaj mistrů
Dvouhra - semifinále:
Federer (3-Švýc.) - Roddick (1-USA) 7:6 (7:2), 6:2
Agassi (5-USA) - Schüttler (6-Něm.) 5:7, 6:0, 6:4
Čtyřhra - finále:
B. Bryan, M. Bryan (1-USA) - Llodra, Santoro (6-Fr.) 6:7 (6:8), 6:3, 3:6, 7:6 (7:3), 6:4

Reklama