Hlavní obsah

Američanky mají finále na dosah

Americké tenistky vedou v semifinále Fed Cupu v Moskvě nad oslabenou Belgií po dnešních dvouhrách 2:0 na zápasy a stačím jim bod k výhře a postupu do finále. Ve druhém semifinále mezi Ruskem a Francií je zatím stav nerozhodný 1:1. Po prohře Zvonarevové s Mauresmovou udržela domácí tenistky ve hře Myskinová, jenž ve druhé dvouhře porazila Pierceovou.

Článek

První krok k vedení Američanek udělala deblistka Lisa Raymondová, která Els Callensovou vyprovodila z kurtu za padesát minut. "Nemohla jsem chtít víc nebo hrát lépe. Všechno šlo perfektně," radovala se třicetiletá Američanka. "Máme za sebou skvělou přípravu a chceme vyhrát," zdůraznila Raymondová.

Nečekané drama se strhlo ve druhém duelu. Jednička týmu USA Meghann Shaughnessyová se trápila a sedmnáctiletou Kirsten Flipkensovou, současnou nejlepší juniorku světa, porazila až po třech hodinách a jedenácti minutách. Shaughnessyová přitom ztratila první set v tie-breaku, ve druhém prohrávala 4:5 a Flipkensová měla podání.

Navrátilová až zítra

Američanka ale silou vůle dotáhla utkání do vítězného konce. Třetí set získala poměrem 9:7. Mladá Belgičanka, letos vítězka juniorky ve Wimbledonu a na US Open, měla fedcupovou premiéru a prohru oplakala. "Někdy je výhra ošklivá, ale jinak to nejde," řekla americká kapitánka Billie Jean Kingová.

Utkání bude pokračovat ve čtvrtek, kdy jsou na pořadu zbylé dvě dvouhry a závěrečná čtyřhra. V té by měla po osmileté pauze ve Fed Cupu opět nastoupit na kurt Martina Navrátilová. V Rusku se musí belgický tým obejít bez nejlepších hráček světa Justine Heninové-Hardenneové a Kim Clijstersové.

FED CUP - semifinále:
USA - Belgie 2:0
Raymondová - Callensová 6:2, 6:1; Shaughnessyová - Flipkensová 6:7 (4:7), 7:6 (10:8), 9:7
Rusko - Francie 1:1
Zvonarevová - Mauresmová 2:6, 2:6;  Myskinová - Pierceová 4:6, 7:6 (7:2), 7:5

Reklama