Hlavní obsah

Francouzky sahají po vítězství ve Fed Cupu

MOSKVA

Francouzské tenistky mají na dosah historicky druhý titul ve Fed Cupu. Svěřenkyně kapitána Guy Forgeta vedou ve finále v Moskvě nad Američankami 2:0 na zápasy a chybí jim jediný bod k vítězství. Francouzky vyhrály Fed Cup v roce 1997.

Článek

První výhru pro Francii získala Amélie Mauresmová po výhře nad Lisou Raymondovou za hodinu a 15 minut 6:4, 6:3. Druhý bod pak přidala Mary Pierceová, která po dvou hodinách a dvanácti minutách porazila Meghann Shaughnessyovovou 6:3, 3:6 a 8:6.

Čtvrtá hráčka světa Mauresmová potvrdila svoji formu z konce sezóny a měla zápas pod kontrolou. Finalistka Turnaje mistryň byla přesnější a razantnější. Z klidu ji nevyvedl ani začátek druhé sady, v které prohrávala 1:3. "Je to divné, ale cítila jsem, že si to zvrátím, což se potvrdilo," řekla Mauresmová.

Zkažené narozeniny kapitánky

Raymondová v semifinále získala pro Američanky dva body ve dvouhrách a třetí přidala ve čtyřhře. Jenomže to hrála proti slabším soupeřkám. "Amélie, to je úplně jiný kalibr hráčky. Měla jsem lépe podávat a být drzejší," posteskla si Američanka.

Americké kapitánce Billie Jean Kingové pokazily Francouzky slavnostní den. Legenda světového tenisu má dnes šedesáté narozeniny, ale mnoho radosti z výkonu svých hráček neměla.

Kingové ztrpkl úsměv, když v druhé dvouhře Pierceová zdolala Shaughnessyovou. "Pierceová byla agresivnější a šla za vítězstvím usilovněji než já, což rozhodlo," přiznala Shaughnessyová.

Podle Kingové sobotní dvouhry rozhodl jeden a dva míče. Americká kapitánka stále věří, že její tým dokáže pro USA získat osmnácté fedcupové vítězství. "Máme šanci a stačí jen v neděli vyhrát tři zápasy," snažila se Kingová povzbudit tým. Francie v předešlých deseti duelech Američanky ani jednou neporazila.

Fed Cup, finále - po 2. dvouhře
Francie - USA 2:0
Mauresmová - Raymondová 6:4, 6:3, Pierceová - Shaughnessyová 6:3, 3:6, 8:6

Reklama

Související témata: