Hlavní obsah

Korda ukončil veteránskou sezónu

PRAHA

Zdravotní potíže provázely tenistu Petra Kordu již v průběhu veteránského turnaje v Monte Carlu, kde ale přesto postoupil až do finále. V něm podlehl hladce Johnu McEnreovi ve dvou setech. "Zdraví je přednější," říká Korda, který se rozhodl zbytek sezóny vypustit a soustředit se na přípravu pro tu nadcházející.

Foto: archiv

Petr Korda

Článek

Namožené pravé koleno si vyžádá delší odpočinek, a proto se Korda odhlásil z londýnského turnaje v Royal Albert Hall. "Do Londýna nejedu. Zdraví je přednější, a abych tam dělal klauna McEnroeovi, to tam nechám hrát jiný," řekl Korda v rozhovoru pro ČTK.

Šestatřicetiletý Korda v Monte Carlu porazil ve skupině postupně Thomase Mustera z Rakuska, Francouze Yannicka Noaha a Itala Omara Camporeseho. "Byl jsem překvapený, že jsem šel do finále. Noha bolela. Nevydrží takovou zátěž, protože není tak silná jako dřív," uvedl vítěz grandslamového Australian Open z roku 1998.

S McEnroem bez šance

Ve finále neměl Korda proti americkému bouřlivákovi mnoho šancí. "Spíš jsem hopsal po jedné noze, než hrál tenis," upozornil Korda, že nemohl pořádně běhat. Vzdát utkání nechtěl, protože hala byla plná. "A tady se to nedělá," doplnil.

Odhlásil se z Londýna, ale do turnajů veteránů by se rád v příštím roce vrátil. "Udělám vše, abych byl připraven," slíbil. Záležet bude, zda se dá zdravotně do pořádku, na operaci však nepůjde. "Nechci si v tom nechat šťourat. Pro normální život to nebolí, jen rotace mi nedělají dobře," podotkl někdejší druhý hráč žebříčku ATP. Nyní se těšil na pět týdnů hraní golfu.

Na charitativní akci v Monte Carlu se v dražbě vybralo přes 200 000 eur pro společnost pro opuštěné děti v Itálii. "Bylo to skvělá akce, která přinesla mnoho dobrého," řekl Korda.

Reklama

  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík