Hlavní obsah

Clijstersová nebude hrát na olympiádě

PRAHA

Tenisový turnaj na olympijských hrách v Aténách v příštím roce se bude muset obejít bez jedné z nejlepších hráček současnosti. Kim Clijstersová se OH nezúčastní proto, že nechce nosit oblečení firmy Adidas, tak jak ji to přikazuje Belgický olympijský výbor. Tenistka nosí oblečení značky Fila a nehodlá se jej vzdát ani kvůli olympiádě.

Foto: ČTK/AP

Kim Clijstersová

Článek

"Rozhodla jsem se, že na olympijské hry nepojedu. Chci být férová k lidem, kteří se mnou podepsali určitou dohodu. Před dvěma lety byli jediní, kdo mi nabídli smlouvu," vysvětlila na svých oficiálních internetových stránkách Clijstersová.

Belgii by tak v řecké metropoli měla reprezentovat současná světová jednička Justine Heninová-Hardenneová, která má právě s adidasem podepsanou smlouvu a spory s olympijským výborem jí tak nehrozí. "Doufám, že Justine na olympiádě získá zlato, a věřím i v medailové úspěchy dalších belgických sportovců. Budu jejich největší fanoušek," dodala druhá hráčka světového žebříčku.

Fed Cup si ujít nenechá

Obě nejlepší Belgičanky chyběly v sestavě svého týmu pro finálový turnaj Fed Cupu, který se v listopadu hrál v Moskvě. V příští sezóně se však Clijstersová chce týmové soutěže zúčastnit. "Chci, aby se Belgie udržela ve Světové skupině a termíny zápasů mi vyhovují," vysvětlila.

Dvacetiletou tenistku v tomto rozhodnutí podpořil i zážitek z víkendového finále Davisova poháru, v němž její přítel Lleyton Hewitt v barvách Austrálie na domácí půdě získal pověstnou salátovou mísu. "Atmosféra v Melbourne byla srovnatelná se zápasy Fed Cupu v mém rodišti Bree. Chystám se znovu hrát také proto, že by se fedcupové zápasy mohly konat právě zde," těšila se Belgičanka.

Reklama