Hlavní obsah

Serena Williamsová je nejlépe placenou sportovkyní světa

Až šedesát miliónů dolarů v průběhu osmi let si vydělá americká tenistka Serena Williamsová díky nové reklamní smlouvě, kterou podepsala ve čtvrtek. To je dosud nejvyšší příjem v historii ženského sportu.

Foto: ČTK/AP

Serena Williamsová přešla k novému sponzorovi a stala se nejlépe placenou sportovkyní světa.

Článek

Jedenadvacetiletá bývalá tenisová jednička podepsala dopředu avizovanou smlouvu s firmou Nike. Výrobce sportovního oblečení si na Williamsové cení nejen jejího umění na tenisových kurtech, ale také pro její mimosportovní aktivity.

V době, kdy se zotavovala po operaci kolena, měla šanci se ještě více zviditelnit jako módní návrhářka či herečka. "Serena je více než špičková tenistka. Je to prvotřídní sportovkyně," nechal se slyšet marketinkový ředitel Nike Riccardo Colombini.

Předběhla o 20 miliónů Venus

Mladší ze sester Williamsových dosud oblékala firma Puma, po vypršení smlouvy americkou tenistku získala právě společnost Nike. Spoluprací s ní předběhla Serena svou sestru Venus; ta za pětileté zviditelňování firmy Reebok dostane celkem čtyřicet miliónů dolarů.

Tenistka podepsala s firmou smlouvu na pět let s opcí na další tři. Honorář a další bonusy za vítězství na Grand Slamu či dosažení postu světové jedničky jí mohou přinést 55 až 60 miliónů dolarů.

Než se Williamsová zranila, vládla suverénně ženskému tenisu. Z posledních sedmi grandslamových turnajů pět vyhrála a rok se držela na světovém trůnu. Od červencového Wimbledonu kvůli zranění nehrála, ale už se připravuje na leden do Austrálie obhajovat titul na tamním Grand Slamu.

Reklama