Hlavní obsah

Výrok roku: V liberecké kabině jsem nikdy nebyl

PRAHA

O výrok roku 2003 se podle redakce Sport.cz postaral bývalý hokejista pražské Slavie Radek Duda. Ten v lednu vehementně zapíral svou zákulisní pěstní výměnu názorů s libereckým obráncem Martinem Čakajíkem. "V liberecké kabině jsem nikdy nebyl," hlásil neochvějně, i když jej posléze usvědčila kamera. Ve sportovním světě padly i další kuriózní výroky.

Foto: ČTK/Michal Doležal

Radek Duda

Článek

"Proč se mi letos nedařilo? Když člověk udělá maturitu, tak se najednou začne snažit hrát hlavou, a ono to nejde," hokejista Jaromír Jágr.

"Jak se jmenují moji spoluhráči z útoku, to fakt nevím. Já stejně každému říkám Igore," ohodnotil začátky působení v Kazani Radek Duda.

"Na mladé jezdce si pořád troufám, ale se zvláštními pocity zjišťuji, že už jsem starší než organizátoři závodů," 57letý vicemistr Evropy v autokrosu Jaroslav Hošek.

"Nechtěl jsem dát brankáři nejmenší šanci. A taky jsem mu ji nedal," fotbalista Slavie Richard Dostálek po zahozené penaltě v pohárovém utkání se Smederevem.

"Před French Open jsem vůbec netrénovala, protože jsem se vdávala. Člověk doufá, že to udělá jen jednou v životě, a proto je na místě si vše pořádně užít," americká tenistka Lindsay Davenportová.

"Už bych si rád zahrál s někým jiným, pořád s Nizozemci mě to nebaví. Schumacher jezdí s formulí skvěle, ale losování mu nejde," fotbalista Tomáš Rosický po losu kvalifikace MS 2006.

"O Bryantově aféře nic nevím. Mám pět dětí, v televizi vidím leda kreslené pohádky," basketbalista Los Angeles Shaquille O´Neal.

"Netušil jsem, že mě vyměnili do Bostonu. Ale když jsem zapnul mobil a viděl jedenáct zmeškaných hovorů, bylo mi vše jasné," basketbalista Jiří Welsch o svém přestupu v NBA.

"Postup oslavíme s manželkou, strávíme spolu celou noc. Snad na to budu mít sílu," fotbalista Tomáš Galásek po vítězné bitvě o ME s Nizozemci.

"Zdává se mi, že stojím na můstku s kluky, s nimiž jsem skákal. Rozjedu se, ale už se nedozvím, kolik jsem skočil, protože se vzbudím," nejlepší český lyžař století Jiří Raška.

"Dali jsme dvě regulérní branky, Sparta jen jednu. Jediný problém je v tom, že zatímco ta sparťanská platila, ty naše dvě ne," trenér fotbalistů Brna Karel Večeřa po ligové prohře na Letné 0:1.

"Bum zleva, prásk zprava a hotovo. Za přesčasy nejsem placený," britský profiboxer Lennox Lewis před zápasem o titul s Kličkem.

"Pro štěstí nosíme pořád stejné věci, včetně košilí a ponožek, takže rozhodně nevoníme. Je pouze dovoleno šaty větrat," manažer basketbalové reprezentace žen Jiří Hamza o rituálech stříbrného družstva na ME.

"Zasloužil bych si snad zapsání do Guinnessovy knihy rekordů," atlet Štěpán Tesařík, když ve třetím závodě po sobě na 400 m překážek zaběhl naprosto stejný čas.

"Je lepší vyhrát závod s pětidenním zpožděním než vůbec," italský pilot F-1 Giancarlo Fisichella po dodatečném vyhlášení vítězem GP Brazílie.

"Nikdy nepůjdu střední cestou, do šedi průměru. To si raději sám vykopu hrob a vpálím kulku do hlavy. A když budu sedět na lavičce jako vejr, tak jsem tam na nic," trenér teplických fotbalistů František Straka.

"Těch deset minut, kdy jsem musel na ledě sledovat Slováky, jak se radují z medailí, bylo nejhorším okamžikem mojí kariéry," reprezentační gólman hokejistů Tomáš Vokoun po prohře o bronz na MS.

"Pro svůj výkon nemám žádnou omluvu. Místy se mi zdálo, jako bych měla nohy přilepené k antuce," francouzská tenistka Amelie Mauresmová po prohře na French Open.

"Sex mi lékaři nezakázali, naopak po srdeční slabosti jej prý doporučují. Jenže já bych měl chuť spíš na zakázané cigárko," hokejová legenda Ivan Hlinka.

"Čtyři roky jsem v Nashvillu bojoval o svou šanci, můj odchod vyřešili za tři vteřiny," slovenský hokejový brankář Ján Lašák.

"Ráda bych se omluvila těm, co se na můj zápas se Zvonarevovou museli koukat. Bylo to ode mne opravdu strašné," česká tenistka Denisa Chládková po vyřazení na French Open.

"Jednou mi přítelkyně dělala spolujezdce a podařilo se nám vyhrát. Vypadala spokojeně, jen pak v cíli říkala, že jsme jeli moc rychle," finský pilot rallye Toni Gardemeister.

"Hledala jsem očima výsledkovou tabuli, našla se na první příčce a řekla si: to je boží," mistryně světa v biatlonu Kateřina Holubcová.

"Brečel jsem jako želva, ta žlutá karta mi vzala sen zahrát si finále Ligy mistrů," fotbalista Pavel Nedvěd.

Reklama