Hlavní obsah

Australští tenisté vstoupili úspěšně do Hopmanova poháru

PERTH

Cesta maďarských tenistů Hopmanovým pohárem v australském Perthu nebude zřejmě nijak růžová. Hned v prvním kole hlavní soutěže totiž narazili na australský pár Hewitt - Moliková, s favorizovanou dvojicí prohráli jednoznančně 0:3.

Článek

Dvojice Atilla Savolt a Petra Mandulaová sice vybojovala účast v hlavní části turnaje v sobotní kvalifikaci na úkor Kanady, na favorizovaný domácí pár ale nestačila. Lleyton Hewitt si poradil s Savoltem snadno ve dvou setech shodným poměrem 6:2.

Alicii Molikové se podařilo otočit zápas s Petrou Mandulaovou a porazila ji 4:6, 7:6 a 6:2. Maďarka ale domácí tenistku hodně potrápila. Po ztracené první sadě prohrávala Moliková ještě v tie-breaku druhého setu 0:4, ale dokázala vývoj zvrátit.

Australané poté vybojovali vítězství i v mixu 7:6 a 6:1 a nenechali tak na úvod Hopmanova poháru Maďarům ve skupině B ani jeden ze tří bodů.

Češi ve středu s Američany

V 'béčku' hrají také Belgie a Slovensko. Skupinu A tvoří český pár Jiří Novák, Barbora Strýcová a na úvod prvního turnaje tenisové sezóny je čekají v úterý obhájci titulu Američané, dále pak Rusko a Francie.

Vítězové skupin se utkají v sobotu 10. ledna o titul a vítěznou prémii 240 tisíc dolarů z celkové miliónové dotace.

HOPMANŮV POHÁR - skupina B
Austrálie - Maďarsko 3:0
Moliková - Mandulaová 4:6, 7:6 (7:5), 6:2, Hewitt - Savolt 6:2, 6:2, Moliková, Hewitt - Mandulaová, Savolt 7:6 (7:5), 6:1.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články