Hlavní obsah

Henman Štěpánka nepodceňuje, ale věří si

PRAHA

Českého tenistu Radka Štěpánka čeká ve druhém kole Australian Open britský hráč číslo jedna Tim Henman. Zápas se uskuteční v noci ze středy na čtvrtek a favoritem je jedenáctý nasazený Henman, který spoléhá na svou výtečnou formu z posledních dnů. Štěpánka ale rozhodně nepodceňuje a předpokládá, že s Čechem sehraje těžký zápas.

Foto: Internet

Tim Henman.

Článek

Henman na Štěpánka narazil naposledy před dvěma lety ve druhém kole turnaje v Paříži. "Vím, že jsem vyhrál, ale abych řekl pravdu, moc si ze zápasu nepamatuji. Tehdy mě více zajímaly problémy, které jsem měl se zraněným ramenem," sdělil dojmy ze svého jediného setkání s českým tenistou Henman, jenž zápas vyhrál 6:1 a 7:5.

"Nicméně jsem si jistý, že jsem v současnosti v mnohem lepší formě, než tenkrát. Snažil jsem se v poslední době některé turnaje vynechat, a o to víc se připravit na ty důležité," řekl Henman. "V mém prvním zápase na Australian Open jsem se cítil velmi dobře a na další střetnutí jsem skvěle připraven," vzkázal.

Henman na úvod zdolal Francouze Lisnarda ve třech setech. "Ale i Štěpánek měl loni dobrý rok," dodal vzápětí britský tenista s tím, že zápas nebude tak jednoduchý, jak se může zdát. Připomněl při tom loňské účasti Štěpánka ve třetích kolech všech grandslamů kromě French Open.

Reklama

  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori