Hlavní obsah

Žijeme jako pitomci, tvrdí Ulihrach

Od neděle se tenista Bohdan Ulihrach necítil dobře, navíc ve 2. kole Australian Open narazil na světovou jedničku Andyho Roddicka, s kterým by asi stejně neměl nárok. Víc ho ale štve současná atmosféra strachu mezi hráči z možného obvinění z dopingu. Tenisté jsou čím dál opatrnější a rozsah toho, co mohou a nemohou používat se stále neúměrně rozrůstá.

Foto: DPA/EPA

Bohdan Ulihrach

Článek

Je to právě rok, co se Ulihrach ocitl kvůli nálezu nandrolonu v klatbě. V Melbourne nehrál, byl vyloučen ze světového tenisu na dva roky, jeho jméno bylo až později očištěno, trest zrušen a nastala těžká doba cesty zpět vzhůru. Dnes se Ulihrach slovně opírá do současného stavu této problematiky.

"Máme zakázaný coldrex, paralen plus, možná i aspirin. Jelikož jsem nechtěl riskovat, nastupoval jsem ne zcela fit. Neléčil jsem se." Právě po jeho utkání se více než o jeho samotném průběhu hovořilo o dopingu. Český hráč se veřejně postavil na stranu Brita Rusedského. "Byl to čtvrtý hráč světa a nemá proto důvod vypomáhat si dopingem," pravil rezolutně Ulihrach.

Už v prvním kole s Němcem Burgsmüllerem mu nebylo nejlépe a včera se mu přitížilo natolik, že už byl v jednu chvíli připraven ani nenastoupit. "Když se prostě nesmíte léčit...," láteřil. "Žijeme jako pitomci, už nesmíme skoro nic! Tady nám doporučují pít jen oficiální nápoje, což ve vedru není nic ideálního. Jinak prý to je jen na vlastní nebezpečí."

Loňská aféra Ulihracha dohnala k veliké obezřetnosti. V jeho případě se nandrolon do těla dostal doplňkovou výživou schválenou od ATP! "Bojím se teď pozřít skoro všechno, je to turnaj od turnaje horší," řekl. Slovo doping teď straší všechny.

Reklama