Hlavní obsah

Heninová vzala Clijstersové potřetí titul na grandslamu

MELBOURNE

Královnou Australian Open a vítězkou prvního grandslamu sezóny se ve finále ženské dvouhry stala Belgičanka Justine Heninová-Hardenneová. V sobotu porazila svou krajanku Kim Clijstersovou 2:1 na sety a připsala si tak třetí grandslamový titul v kariéře.

Článek

Heninová vítězstvím úvodního grandslamu sezóny udržela pozici světové jednička a na její konto přibyla hezká suma 1,2 milióny australských dolarů. Belgičanky se ve finále grandslamu potkaly potřetí. Avšak stejně jako v Melbourne Parku, tak i loni na dvorcích Rollanda Garose při French Open a ve Flushing Meadows při US Open se z vítězství radovala Heninová.

Tenistky na kurtu strávily hodinu a 47 minut. Heninová byla v úvodním setu dominantní hráčkou když v páté hře prolomila podání Clijstersové a ujala se vedení 3:2. Druhé podání své soupeřky získala v deváté hře a první set si tak připsala ve svůj prospěch v poměru 6:3. Druhý set, který trval bez tří minut třičtvrtě hodiny, Heninová tak trošku podcenila. Když už se zdálo, že za stavu 4:2 zápas rozhodne, Clijstersová chytila druhý dech a vrátila se zpět do boje o grandslamový titul. Třetí set vedla Heninová již 4:0, ale její krajanka dokázala zápas zdramatizovat a snížit na 3:4. Světová jednička si však nakonec třetí grandslamový titul nenechala vzít.

Belgičanky sehrály 17 vzájemný zápas a Heninová snížila skóre vítězných zápasů proti Clijstersové na 7:9. Statistiky však ukazují, že Heninová si vede lépe ve finálových duelech, kde se obě tenistky na různých turnajích potkaly již po osmé. Jen dvaktrát se však z výhry radovala Clijstersová, z toho jeden zápas Heninová skrečovala.

Reklama