Hlavní obsah

Úvod obstará Novák s Nadalem

Do bojů 1. kola Davisova poháru v Brně mezi Českem a Španělskem zasáhne jako první Jiří Novák. V pátek se domácí jednička od 14:00 střetne se sedmnáctiletým Rafaelem Nadalem. Ke druhé dvouhře nastoupí Radek Štěpánek a Tommy Robredo. Do sobotní čtyřhry nahlásili kapitáni obou týmů stejná jména, přičemž mají právo svou nominaci ještě změnit.

Článek

Českého kapitána Cyrila Suka španělská nominace nepřekvapila a byl rád, že úvod obstará zkušený Novák. Šéf španělské federace Augustin Pujol označil vzhledem k absenci Ferrera a Moyi český tým za favority, ale věří, že Španělé budou minimálně zdatnými soupeři.

Čeští tenisté původně počítali s nasazením dvojice levorukých tenistů Nadala a Feliciana Lopeze a tomu přizpůsobili včerejší trénink. Hráče domácího výběru prověřoval v roli sparingpartnera levák Pavel Šnobel. "Volal mi Cyrda Suk, že mě vybrali jako nejlepšího leváka u nás. Jsem tady strašně rád, pro mě je to hromada zkušeností a velký zážitek," vykládal hráč Přerova.

S Novákem včera Šnobel prohrál ve dvou setech. "Moc mi to tentokrát nešlo, ale v úterý to bylo 1:1 na sety! A jednou jsem porazil Lopeze," pochlubil se 260. hráč žebříčku. I včera však dokázal naši jedničku několikrát pěkně pozlobit.

Největší tíhu odpovědnosti ponese na svých bedrech opět Jiří Novák. Ostatně jako poslední léta vždycky. Dva body Novák a pak se děj vůle Boží, říká se. Čtrnáct výher a jen čtyři prohry! Tak obdivuhodná je jeho bilance v daviscupových singlech.

"Jenže ta vítězství byla prakticky k ničemu. Hráli jsme třeba o udržení, nikam to nedotáhli. To raději prohraji a postoupím do dalšího kola..." pravil Novák, který si odskočil z Brna na vyhlášení ankety o nejlepšího sportovce olomouckého kraje minulého roku: "No, vyhrál jsem," smál se.

Los 1. kola Davisova poháru:
Pátek (14:00):Novák - Nadal, Štěpánek - Robredo
Sobota (14:00):Novák, Štěpánek - Nadal, Robredo
Neděle: (13:00):Novák - Robredo, Štěpánek - Nadal

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 2 : 6 Macháč - Sinner 4 : 6, 2 : 6 konec
20240327T20 : 00:00+0100
Macháč vs. Sinner
Macháč vs. Sinner
Macháč
Sinner