Hlavní obsah

Suk se omluvil za výroky proti rozhodčím při Davisově poháru

PRAHA

Nehrající kapitán daviscupového týmu Cyril Suk po prohraném utkání 1. kola se Španělskem naplno vyjádřil svou nespokojenost s výkony rozhodčích. Nyní však svá slova vzal zpět a za emotivní výroky na adresu arbitrů se omluvil. "Mrzí mě, že se moje výroky na adresu rozhodčích staly záminkou k honu na čarodějnice," oznámil nehrající kapitán českého týmu.

Článek

Suk na tiskové konferenci po brněnském zápasu minulý víkend prohlásil, že v utkáních Davisova poháru na hřištích soupeřů se čeští tenisté obvykle potýkají s tím, že rozhodčí pískají proti nim. Bylo mu prý líto, že se totéž děje v domácím prostředí. "Domácímu týmu by neměli škodit," řekl tehdy Suk.

Nyní však svá slova přehodnotil. "Mrzí mě, že se moje výroky na adresu rozhodčích staly záminkou k honu na čarodějnice," řekl ČTK z USA, kde se zotavil z chřipky provázené čtyřicetistupňovými horečkami.

Zápas se Španělskem si jeho svěřenci prý prohráli sami na kurtu. "A je nesmysl shazovat odpovědnost z hráčů a kapitána na rozhodčí. Nechceme a nepotřebujeme se za ně schovávat," pravil.

Byla to chyba

Po zápasu jej prý ovládly emoce. "Protože o řadě výroků se dalo polemizovat, některé se mi nezdály, ale tak se to zdá po každém nevydařeném zápase," řekl Suk. Na veřejnost to však podle jeho názoru nepatří. "Omlouvám se za to. Zpětně to vidím jako chybu," připustil.

jVýkon rozhodčích se pranic nelíbil předsedovi Českého tenisového svazu Ivovi Kaderkovi, který pak dokonce společně s výkonným výborem odvolal předsedu komise rozhodčích Petra Flašara.

"Oni nám to ale neprohráli a je nesmysl si myslet, že nám zápas měli vyhrát. Proto samozřejmě ani není pravda, že bychom já nebo hráči kdykoli žádali o zásah proti rozhodčím," dodal Suk.

Reklama