Hlavní obsah

Clijstersová vyhrála Paříž, Agassi vypadl

Belgická tenistka Kim Clijstersová oslavila v Paříži první titul v sezóně. Druhá hráčka světového žebříčku deklasovala ve finále domácí favoritku Mary Pierceovou za 58 minut po setech 6:2 a 6:1. S turnajem v San Jose se rozloučil Andre Agassi, jenž v semifinále nestačil na krajana Mardyho Fishe.

Foto: www.kimclijsters.be

Kim Clijstersová

Článek

Pierceová i přes porážku v Paříži potvrdila, že se po letech trápení s různými zraněními dostává zpět do bývalé formy. Na Clijstersovou ovšem tentokrát neměla. Belgičanka získala první set za 28 minut a ve druhé sadě nedala po vedení 3:0 soupeřce nejmenší šanci na zvrat.

Vysněné finále Andyho Roddicka s Andrem Agassim na tenisovém turnaji v kalifornském San Jose se neuskuteční. Zatímco nejvýše nasazený Roddick si podle očekávání poradil s Robertem Kendrickem, Agassi nestačil na dalšího Američana Mardyho Fishe.

"Nevím, jak jsem ho porazil, ale dokázal jsem to," zářil šťastný Fish po semifinálovém vítězství 5:7, 6:4, 6:2. Proti Agassimu se mu extrémně dařil servis a celkem 29 es je jeho novým maximem v kariéře.

Prvního titulu na okruhu ATP se na turnaji v Miláně dočkal 30letý francouzský tenista Anthony Dupuis. Ve finále porazil o jedenáct let mladšího Chorvata Mario Ančiče, s nímž svedl tříhodinovou bitvu.

PAŘÍŽ
Dvouhra - finále:
Clijstersová (1-Belg.) - Pierceová (Fr.) 6:2, 6:1.
Čtyřhra - finále:
Schettová, Schnyderová (Rak./Švýc.) - Farinaová-Eliaová, Schiavoneová (It.) 6:3, 6:2.
SAN JOSE
Dvouhra - semifinále:
Roddick (1-USA) - Kendrick (USA) 7:6 (7:3), 6:2, Fish (3-USA) - Agassi (2-USA) 5:7, 6:4, 6:2.
MILÁN
Dvouhra - finále:
Dupuis (Fr.) - Ančič (Chorv.) 6:4, 6:7 (12:14), 7:6 (7:5).
VIŇA DEL MAR (Chile)
Dvouhra - semifinále:
González (5-Chile) - Sarreta (8-Braz.) 6:2, 6:3.
Čtyřhra - finále:
Chela, Gaudio (Arg.) - N. Lapentti, Rodriguez (Ekv./Arg.) 7:6 (7:2), 7:6 (7:3).

Reklama

Související témata: