Hlavní obsah

Agassiho obral britský berňák o milión

LONDÝN

Americký tenista Andre Agassi prohrál spor s britským finančním úřadem o zdanění příjmů ze sponzorských smluv s firmami Nike a Head. Nejvyšší soud v Londýně ve středu rozhodl, že z příjmů od dubna 1998 do dubna 1999 musí zaplatit daň 27 520 liber (přibližně 1,3 miliónu korun), ačkoliv Agassi ani žádná z firem nejsou v Británii jako plátci daní registrováni.

Foto: Internet

Andre Agassi

Článek

Podle soudce Justice Lightmana část Agassiho sponzorských příjmů ve zmiňovaném daňovém období pocházela z účasti na turnajích včetně grandslamového Wimbledonu.

Na všech akcích hrál v oblečení Nike a s raketou Head, z čehož finanční úřad odhadl poměrnou část příjmů ve výši 125 908 liber. Soudce podle agentury Reuters nepovažuje za problematický ani fakt, že žádná ze stran není v Británii registrována.

"Podle mého názoru by bylo absurdní, kdyby se dalo daňové povinnosti zbavit přeléváním příjmů přes společnosti, které nejsou v Británii registrovány. Pokud by do toho spadal tento případ, byly by daně v podstatě dobrovolné," zdůvodnil Lightman verdikt, který se může stát precedentem pro všechny zahraniční sportovce startující na soutěžích a závodech v Británii.

Reklama

Související témata:
  Kosťuková - Vondroušová dnes 16 : 00
20240420T16 : 00:00+0200
Kosťuková vs. Vondroušová
Kosťuková vs. Vondroušová
Kosťuková
Vondroušová