Hlavní obsah

Heninová prohrála jen jednou, teď se pomstila

INDIAN WELLS

Světová tenisová jednička Justine Heninová-Hardenneová z Belgie postoupila do semifinále turnaje v Indian Wells poté, co zvítězila nad Ruskou Světlanou Kuzněcovovou. Osmnáctiletou soupeřku zdolala 6:4, 7:5 a oplatila jí nedávnou porážku z Dauhá, kde belgická favoritka utrpěla jedinou prohru v této sezóně.

Článek

Po čtvrtečním úspěchu v Indian Wells má Heninová-Hardenneová na kontě od začátku roku dvacet vyhraných zápasů a tuto sérii se pokusí prodloužit v semifinále proti další Rusce Anastasii Myskinové. Druhou dvojici tvoří Američanka Lindsay Davenportová a Francouzka Nathalie Dechyová.

"Byla to malá odveta," připustila jednadvacetiletá Heninová- Hardenneová, že jí na zápase s Kuzněcovovou hodně záleželo. "Trochu mě to znervózňovalo, protože je jediná, která mě letos porazila. A také vím, jak dobře hraje," složila poklonu soupeřce.

Agassi krok od čtvrtého finále

Prvními semifinalisty mužské dvouhry se stali jednička světového žebříčku Roger Federer ze Švýcarska a domácí miláček Andre Agassi, kteří v příštím zápase nastoupí proti sobě. Federer ztratil ve čtvrtek jen tři gamy v souboji s Argentincem Juanem Ignaciem Chelou a má letos naprosto shodnou bilanci jako Heninová-Hardenneová: dvacet vítězství a jednu prohru.

Agassi, jehož vystoupení přilákalo do ochozů rekordních 13 tisíc diváků, zdolal turnajovou čtyřku Guillerma Coriu z Argentiny a zbývá mu udělat už jen krok ke čtvrté finálové účasti v Indian Wells.

Muži - dvouhra, čtvrtfinále
Federer (1-Švýc.) - Chela (32-Arg.) 6:2, 6:1, Agassi (5-USA) - Coria (4-Arg.) 6:4, 7:5.
Ženy - dvouhra, čtvrtfinále
Heninová-Hardenneová (1-Bel.) - Kuzněcovová (12-Rus.) 6:4, 7:5, Myskinová (4-Rus.) - Martinezová (11-Šp.) 7:6 (7:2), 2:6, 6:3.
Semifinálové dvojice
Heninová-Hardenneová - Myskinová, Davenportová (USA) - Dechyová (Fr.)

Reklama