Hlavní obsah

Henman vstal z mrtvých a vyřadil Roddicka

INDIAN WELLS (USA)

Britský tenista Tim Henman zarmoutil americké fanoušky na turnaji v Indian Wells, když ve čtvrtfinále vyřadil miláčka domácího publika Andy Roddicka. Henman přitom ztratil v tiebreaku první set a ve druhém prohrával 5:6. Přesto to byl ankonec on, kdo se radoval z postupu do semifinále. Tam jej doprovodil Gruzínec Labadze, ten vyřadil dalšího Američana Blakea.

Článek

Roddick měl proti Henmanovi mečbol za stavu 7:6 a 6:5, ale Brit důležitý míč vyhrál, stejně jako nakonec celý zápas. Nebylo to navíc poprvé, kdy Henman proti Roddickovi odvrátil už ztracený zápas. Sebevědomý Američan měl v loňském semifinále turnaje ve Washingtonu rovněž mečbol, a přesto se z postupu radoval precizně hrající britský tenista.

"Proti Roddickovi je to vždy velmi těžký boj, ale měl jsem zkrátka o něco víc štěstí," nezveličoval své vítězství Henman. "Obvykle bývám po podobném zápase rozčarovaný z vého výkonu, ale tentokrát ne. Myslím, že jsem hrál dobře a měl velkou šanci vyhrát," dodal Roddick.

Ženská dvouhra už zná své finalistky. Jako první do finále postoupila světová jednička Justine Heninová-Hardenneová, která Rusce Myskinové dovolila pouhé dvě hry. Těžší úlohu měla domácí Lindsay Davenportová, která druhý set vyhrála až v tiebreaku.

MUŽI:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Henman (9-Brit.) - Roddick (3-USA) 6:7 (6:8), 7:6 (7:1), 6:3, Labadze (Gruz.) - Blake (USA) 6:7 (1:7), 6:4, 6:1.
ŽENY:
Dvouhra - semifinále:
Heninová-Hardenneová (1-Belg.) - Myskinová (4-Rus.) 6:1, 6:1, Davenportová (3-USA) - Dechyová (19-Fr.) 6:2, 7:6 (7:4).

Reklama