Hlavní obsah

Clijstersová podlehla Hewittovi v 'duelu lásky'

BREE

Jen těsně porazil Lleyton Hewitt svou snoubenku Kim Clijstersovou v exhibici uspořádané v Bree, rodném městě belgické tenistky. V utkání hraném na sedmnáct her australský tenista zvítězil před téměř čtyřmi tisícovkami diváků 9:8.

Foto: internet

Kim Clijstersová a Lleyton Hewitt se tentokrát na kurtu postavili proti sobě.

Článek

Clijstersová s Hewittem uspořádali utkání, belgickými médii nazvané 'zápasem lásky'nejen pro pobavení obecenstva, ale i pro charitativní účely. Na pondělí pak pozvala Clijstersová na večírek dva tisíce tělesně postižených.

V utkání se svým milým si druhé hráčka světového žebříčku zároveň vyzkoušela, jak je na tom její bolavé zápěstí. Před měsícem si pohmoždila kosti v ruce na turnaji v Indian Wells a zranění jí narušilo plány na sezónu. Nad jejím startem na grandslamovém French Open, které začíná 24. května, visí otazník.

Clijstersová bez ortézy

"Jsem ráda, že jsem zase na kurtu," sdělila divákům Clijstersová. Zápěstí měla zatejpované od dlaně až po předloktí, ale proti Hewittovi už nastoupila bez ortézy, kterou celou dobu nosila. "Prověřil jsem ji," usmíval se australský tenista.

Snoubenku po kurtu moc nehonil, i tak ale bylo místy patrné, že bolavá ruka ještě Clijstersové nedovoluje hrát naplno. Romantickou atmosféru v hale dokreslovala například trička s velkým modrým srdcem na hrudi, která na sobě měli rozhodčí a sběrači míčků.

K oficiálním tenisovým zápasům se chce Clijstersová vrátit už za týden, aby pomohla Belgii ve Fed cupu proti Chorvatsku. Tento duel se bude hrát rovněž v Bree.

Reklama

  Bejlek - Blinkovová dnes 20 : 00
20240424T20 : 00:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík