Hlavní obsah

Remíza je velkou ztrátou, smutnil Šmicer

LIVERPOOL

Český reprezentant Vladimír Šmicer nastoupil v dresu Liverpoolu v sobotu poprvé po více než třech měsících. Na trávníku vydržel pětasedmdesát minut, pak byl střídán. Ani on však nezabránil na Anfield Road dalšímu bodovému výprodeji. Zápas s Fulhamem skončil bezbrankovou remízou.

Foto: www.liverpoolfc.tv

Vladimír Šmicer v dresu Liverpoolu.

Článek

"Strašně nás to štve, protože jsme v boji o čtvrtou příčku potřebovali vyhrát, a zase jsme ztratili. Přitom jsme hlavně v první půli soupeře válcovali a vyráběli si jednu šanci za druhou. Bohužel se ani jedna neujala a kýžený gól jsme nevstřelili. Třikrát jsme pak rozezvučeli tyč. Hrálo se mi dobře. Proti Charltonu jsem si zahrál půl hodiny, teď jsem šel na trávník od začátku.

Sám jsem se dostal do jedné velké šance, ale gólman mi to chytil. Řešil jsem situaci zbytečně zbrkle. Mohl jsem si míč lépe zpracovat a zamířit. Čas na to byl. Škoda. Sice ještě cítím fyzické manko, ale je to zápas od zápasu lepší, a přestože achillovky cítím, dá se s tím hrát, což je pro mne teď nejdůležitější.

Po změně stran se začali osmělovat i hosté, dokonce se dostali do několika slibných příležitostí. Nakonec jsme mohli i prohrát. Tentokrát si ale náš výkon zasloužil tři body. Gerrard dokonce nedal penaltu. Čtvrt hodiny před koncem jsem byl střídán a docela jsem to přivítal. Cítil jsem hroznou únavu. V Premier League se jezdí naplno, takže jsem toho měl plné zuby.

Baroš blízko gólu

Milan Baroš přišel na poslední půl hodinku a měl na kopačce dva góly. Jednou mu míč špičkou kopačky na poslední chvíli vyšťouchl obránce Fulhamu z prázdné branky. Další skvělou šanci připravil Owenovi, když před tím obešel dva zadáky soupeře. Jenže další hráč Owenovu ránu v posledním okamžiku srazil. Prostě smůla.

Do konce soutěže zbývají čtyři kola a Arsenal jde neomylně za titulem. Za ním totiž Chelsea ztratila remízou a Manchester United dokonce prohrál v Portsmouthu, za který Patrik Berger kvůli zranění nehraje.

My jedeme na Old Trafford příští kolo a musíme tam bodovat, jinak se sen o čtvrté příčce rozplyne. Doma máme dva následující zápasy a končíme v Birminghamu, což také není jednoduché. Věřím, že to ještě zvládneme, protože jinak by to byla moc smutná sezóna."

Reklama

Související témata: