Hlavní obsah

Fedcupové utkání v Itálii začne Strýcová

Barbora Strýcová zahájí utkání prvního kola Světové skupiny Fed Cupu v Itálii. Česká jednička nastoupí v sobotu od 13:30 na antuce v Maglii proti Francesce Schiavoneové. Klára Koukalová ve druhé dvouhře změří síly se šestnáctou hráčkou světa Silvií Farinaovou-Eliaovou.

Článek

V neděli se od 11:30 utkají Strýcová a Farinaová-Eliaová, po nich nastoupí na kurt Koukalová proti Schiavoneové. Tečku za zápasem udělá čtyřhra, do které jsou nahlášeny dvojice Libuše Průšová, Nicole Vaidišová a Farinaová-Eliaová se Schiavoneovou.

"Obě holky tady hrají moc dobře. Nejsme favoritkami, ale věřím, že se nezalekneme a mohly bychom vyhrát," řekla česká kapitánka Petra Píchalová-Langrová. "Je nám úplně jedno, kdo začne," shodly se po losování Strýcová s Koukalovou.

Koukalovou trápí rameno

Osmnáctiletá Strýcová, jedenasedmdesátá hráčka světa, se Schiavoneovou nikdy nehrála. "Viděla jsem ji v Americe. Sice vypadla v prvním kole, ale umí toho hodně. Hraje bekhend jednou rukou, možná to zkusím přes něj," uvažovala česká hráčka.

Koukalovou trápilo před odletem do Itálie zraněné rameno, ale během týdne bolest ustoupila. "Cítím se lépe. Není to vyléčené, ale jde to," řekla dvaadvacetiletá hráčka. Proti Farinaové bude muset předvést skvělý výkon, aby měla šanci na úspěch. "Protože Silvie to strašně umí. Má obrovské zkušenosti, hraje variabilně a hlavně chytře. V podstatě nemá slabinu," uvedla Píchalová.

Veteránka Schiavoneová

Česká kapitánka za své kariéry s Farinaovou i Schiavoneovou hrála. "Obdivuji Silvii, že ještě hraje, protože je o dva roky mladší než já a já už toho nechala před šesti lety," uvedla Píchalová, ale vzápětí si sama odpověděla: "Chápu, že je těžké skončit, když je někdo deset let ve světové dvacítce."

Třiadvacetiletá Schiavoneová se do špičky vyšvihla loni, kdy hrála čtvrtfinále US Open a v Canbeře došla do finále. "Zesílila a hraje agresivní mužský tenis," uvedla o ní Píchalová.

Češky se s Italkami utkaly čtyřikrát, vždy na antuce. Ještě pod hlavičkou Československa v 80. letech dvakrát vyhrály a sérii prodloužily i v barvách samostatné České republiky v roce 1993. Poslední vzájemný zápas v roce 1998 ovšem patřil Italkám.

Maglie (antuka): Itálie - ČR:
Sobota (13:30):
Schiavoneová (22. žebříček WTA) - Strýcová (71.)
Farinaová-Eliaová (16.) - Koukalová (74.).
Neděle (11:30):
Farinaová-Eliaová - Strýcová
Schiavoneová - Koukalová
Farinaová-Eliaová, Schiavoneová - Vaidišová, Průšová.

Reklama

Související témata: