Hlavní obsah

Italky poslaly tenistky do baráže Fed Cupu

MAGLIE

České tenistky prohrály utkání prvního kola Fed Cupu a příští rok nebudou hrát v elitní Světové skupině I. V pondělní dohrávané dvouhře podlehla Klára Koukalová Francesce Schiavoneové v Maglii 6:1, 2:6 a 2:6 a Češky tak prohrály s Itálií 1:3 na zápasy. Čtyřhra se nehrála, aby hráčky stihly letecké spoje na turnaje v Budapešti a ve Varšavě.

Článek

Zápas Koukalové se Schiavoneovou začal v neděli odpoledne, ale tenistky odehrály jen jediný game, který pro sebe získala česká tenistka. Kvůli dešti byl zápas odložen. Dohrávku začala lépe Češka, za čtrnáct minut vedla 5:0 a set získala 6:1.

Italka, dvaadvacátá hráčka světa, se stejně jako v sobotu proti Barboře Strýcové dostávala pomaleji do tempa a svým silovým pojetím tenisu dominovala od druhé sady. Koukalová, kterou před cestou do Itálie trápilo zranění ramena, postupně ztrácela a duel prohrála za necelou hodinu a půl.

Soupeřky pro baráž se Češky dozvědí v úterý, kdy je na pořadu losování v Londýně. Jelikož Mezinárodní tenisová federace pro příští rok mění systém soutěže a Světovou skupinu I bude hrát jen osm týmů, musí výběr kapitánky Petry Píchalové-Langrová hrát o účast ve Světové skupině II nebo v evropsko-africké divizi.

Baráž se uskuteční 10. a 11. července a v osudí se vedle českého týmu objeví Austrálie, Bělorusko, Bulharsko, Brazílie, Kanada, Chorvatsko, Estonsko, Německo, Indonésie, Japonsko, Slovensko, Slovinsko, Švýcarsko, Thajsko a Ukrajina.

FED CUP - 1. kolo
Itálie - ČR 3:1 konečný stav
Schiavoneová - Koukalová 1:6, 6:2, 6:2.

Reklama

Související témata: