Hlavní obsah

Tenisové hvězdy unikly smrti v plamenech

Horké chvilky si v Římě prožili v časném nedělním ránu tenisté, kteří se před turnajem série Masters ubytovali v hotelu Parco dei Principi. Kolem páté hodiny je z pětihvězdičkového hotelu vyhnal požár, jenž si vyžádal tři lidské životy.

Článek

Mezi evakuovanými byl mimo jiné druhý hráč světa Andy Roddick či Marat Safin. Někteří tenisté přišli při požáru o své věci, Safin například dnes vůbec nemohl trénovat, protože mu shořelo téměř všechno vybavení. Žádný z hráčů nebyl podle mluvčího ATP Nicoly Arzaniho zraněn. "Měli ale vážně strach," uvedl mluvčí.

Českých hráčů se neštěstí nedotklo. Jiří Novák je ještě doma a Radek Štěpánek přiletěl do Říma teprve dnes. Tomáš Berdych, který se snaží postoupit do turnaje z kvalifikace, bydlí jinde.

Tenisté zůstali po šokujícím ranním probuzení několik hodin na ulici před hotelem. Bělorus Max Mirnyj, který vyběhl ven jen v trenýrkách, se v chladném počasí choulil do deky. Poté tenistům poskytla přístřeší nedaleká rakouská ambasáda a později se mohli vrátit do hotelových pokojů pro věci, které oheň a voda nepoškodily.

Arzani zatím neměl přesný přehled tenistů, kteří už byli v době požáru v hotelu ubytováni. Hráči totiž stále přijíždějí z jiných turnajů. Evakuace se vedle Roddicka, Safina a Mirného dotkla i Argentince Mariana Zabalety.

Při neštěstí přišli o život dva Kanaďané a jeden Američan. Policie zatím vyslechla dvojici Američanek, v jejichž pokoji oheň pravděpodobně vypukl.

Reklama

Související témata: