Hlavní obsah

Hvězdy na Štvanici nedorazí, má je zastoupit skvělý Verdasco

PRAHA

Slavná jména chybějí, na Štvanici nepřijede žádný tenista světové padesátky, ale přesto ukáže v pondělí začínající challenger Prague Open s dotací 125 000 eur výborné hráče. Favorit? Určitě ve fantastické formě hrající Španěl Fernando Verdasco, nedávný vítěz turnaje ve Valencii, kde přehrál i slavného krajana Ferrera.

Foto: DPA/EPA

Bohdan Ulihrach vyhrál v Praze dnes již neexistující turnaj ATP v roce 1995.

Článek

Měl dorazit dvojnásobný finalista French Open Španěl Corretja, bývalá světová jednička Rios z Chile, ale s prvním se pořadatelé nedohodli na penězích a druhý nakonec odjel na Světový pohár stejně jako nejlepší Češi Novák, Štěpánek a Berdych.

"A ve stejném termínu se navíc koná větší turnaj v Casablance, to pár hráčů odlákalo. Ale Verdasco je zárukou skvělého antukového tenisu a velkým favoritem. Jeho fazóna je úžasná," lákal fanoušky ředitel podniku Vladislav Šavrda.

Ze světové stovky se na Štvanici ukáže ještě Francouz Santoro, hrající všechny údery obouručně, Slovák Kučera a Čech Jan Vacek. Na již dávná léta se pokusí navázat Ulihrach, vítěz již neexistujícího turnaje ATP z roku 1995 a finalista z let 1996 a 1997.

"Deset dnů jsem kvůli naraženému prstu na noze nehrál," přiznal nemilý pád ve sprše Ulihrach. "Ale doufám, že tady mi to půjde dobře a naladím se na French Open." Od pondělí až do sobotního finále bude na Štvanici vstup zdarma.

Za rok by se měl do Prahy vrátit i ženský turnaj WTA. Takový podnik se v Čechách konal naposledy v roce 1998, kdy ho vyhrála Jana Novotná.

Reklama