Hlavní obsah

Challenger na Štvanici vyhrál Hernych

PRAHA

Mladý tenista Jan Hernych (24) vyhrál tenisový challenger Prague Open, který se s dotací 125 tisíc eur odehrál v sobotu na štvanických kurtech. Ve finále porazil klubového spoluhráče z I. ČTLK Praha Iva Mináře 6:1 a 6:4.

Článek
Fotogalerie

Vítěz začal klidněji, soupeře rozběhal a do odkrytých polí dvorce s jistotou bodoval. Minář, který byl po týdenním programu na Štvanici už viditelně unavený, dělal hodně nevynucených chyb a finálový duel dokázal částečně zdramatizovat jen v úvodu druhé sady. Hernychova taktika však slavila úspěch.

"Jsem šťastný, je to můj největší životní úspěch," radoval se Hernych. "Pomohlo mi, že jsem v pátek nemusel nastoupit proti Ulihrachovi, předtím jsem hrál dva těžké zápasy. Prvenství v Praze mi pomohlo k postupu na světovém žebříčku, nyní budu někde kolem 120. místa," konstatoval vítěz.

Mináře, který v Praze hrál na volnou kartu českého svazu, potěšila už sama finálová účast. "Kdyby mi někdo řekl, že budu hrát finále, nevěřil bych. Cítil jsem se dost unavený, navíc se s Honzou dobře známe," řekl. "Věřím, že i na turnaji Czech Open v Prostějově příští týden získám nějaký ten bod do žebříčku ATP," doufal Minář.

Finále Prague Open - dvouhra:
Hernych - Minář (oba ČR)6:1, 6:4

Reklama