Hlavní obsah

Na French Open pokračuje pětice Čechů

PAŘÍŽ

Po včerejším trojnásobném vyřazení zažil český tenis v úterý na French Open lepší časy. Do druhého kola postoupilo hned pět českých zástupců včetně mužské jedničky Jiřího Nováka. V ženské dvouhře pak pokračují Klára Koukalová, Barbora Strýcová, Denisa Chládková a Květoslava Peschkeová. Ta přešla přes krajanku Evu Birnerovou.

Článek

Klára Koukalová se stala první zástupkyní českého tenistu, která si na grandslamovém French Open zajistila postup do druhého kola. Utkání s domácí Tatianou Golovinovou, které muselo být v pondělí za stavu 7:6 a 5:5 kvůli tmě přerušeno, dnes dotáhla rychle k vítěznému konci. Svůj premiérový postup do druhého kola si při druhém startu na pařížské antuce vybojovala ve dvou zkrácených hrách.

Dva gamy v každém setu uhrála na French Open Iveta Benešová proti favorizované Sereně Williamsové v prvním kole dvouhry. Nejlepší česká tenistka současnosti vzdorovala druhé nasazené Američance ve druhém setu 42 minut, Williamsová ale žádné překvapení nepřipustila a za hodinu a šest minut vyhrála dvakrát 6:2.

Benešová byla zklamaná ze své hry

Česká hráčka byla ale po utkání přece jen dost zklamaná. "Čekala jsem od sebe trochu lepší hru," řekla novinářům. "Ale nešla jsem tam předem poražená. Že bych předem rezignovala, to tedy určitě ne," odpověděla na otázku, s jakými nadějemi na kurt nastupovala.

Největší potíže dělal Benešové tvrdý servis americké tenistky. "Bylo těžké jí to zreturnovat a dostat se do hry. Taky se dobře pohybovala," zhodnotila hru Williamsové. Na dotaz, zda hrát s tenistkou takového formátu je zážitek, s úsměvem prohlásila, že "zážitek by byl hrát v Paříži tak druhé třetí kolo".

Novákovi se trpělivost vyplatila

I počtvrté v tenisové kariéře si Jiří Novák poradil s francouzským tenistou Antonym Dupuisem a na French Open postoupil do druhého kola. S domácím zástupcem dnes ztratil jen třetí set a po téměř třech a čtvrt hodině si mohl oddechnout. Trpělivou hrou dovedl zápas do vítězného konce v poměru 6:4, 6:4, 6:7 a 6:3.

"Trpělivost - to byl hlavní předpoklad, protože na antuce se hrají dlouhé výměny. Člověk nesmí nikam pospíchat, mohlo by se mu to vymstít," řekl po svém prvním letošním vystoupení na antukovém grandslamu nejlepší český tenista. Loni se v Roland Garros probojoval až do čtvrtého kola, což je v Paříži jeho dosavadním maximem.

České výsledky:
Dvouhra - 1. kolo:
Novák (14-ČR) - Dupuis (Fr.) 6:4, 6:4, 6:7 (4:7), 6:3, Strýcová (ČR) - Callensová (Belg.) 6:3, 6:2, Koukalová (ČR) - Golovinová (Fr.) 7:6 (7:4), 7:6 (7:2), S. Williamsová (2-USA) - Benešová (ČR) 6:2, 6:2, Peschkeová - Birnerová (obě ČR) 7:6 (7:5), 6:0, Chládková (ČR) - Beltrameová (Fr.) 6:4, 6:3, Andrejev (Rus.) - J.Vacek (ČR) 6:3, 6:1, 6:4

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články