Hlavní obsah

Navrátilová je i po výprasku přesvědčena, že patří k nejlepším

PAŘÍŽ

Kamkoliv v Paříži Martina Navrátilová přišla, všude jí naznačovali, že čas a věk ani ona neporazí. Nejslavnější tenistka všech dob však přesto ve věku 47 let a 8 měsíců nevylučuje, že bude hrát i ve Wimbledonu! Krutý výprask v 1. kole grandslamového French Open ji nijak nerozhodil.

Článek

"Prohrála jsem, dostala jsem pěkně nakopáno do zadku, ale tenisová vražda to nebyla. Nemluvte mi o ostudě," opakovala 'nesmrtelná teta' Navrátilová.

Devatenáctiletá soupeřka z Argentiny Dulková jí však jasně dala výsledkem znát: Martino, v singlech už na to nemáš! Česká rodačka uhrála jen čtyři gamy za hodinu. Ale na svou obhajobu měla argumentů dost: "Opakuji, hraji dvouhru proto, abych trénovala na debla. Cítím, že předvádím lepší tenis než loni, a je to právě proto, že se připravuji i na dvouhry."

Třikrát v prvním kole

Letos v nich ovšem už třikrát skončila hned v 1. kole, když uhrála všehovšudy jeden set. Devítinásobná vítězka wimbledonské dvouhry ale nekouká nalevo ani napravo a překvapuje sebevědomím.

"Stále patřím mezi 128 nejlepších hráček světa. Proto jsem si divokou kartu v Paříži zasloužila. Kdybych o tom nebyla přesvědčena, nikdy bych o ni nežádala..."

Ve čtyřhře po boku krajanky Raymondové si rozhodně hodlá spravit renomé a hlavně náladu. Vždyť patří mezi favoritky. Přijede hrát rodačka z Řevnic singla i do svého nejoblíbenějšího tenisového areálu ve Wimbledonu? "Uvidím, jestli mé tělo vydrží."

Reklama